EMF-iga liitus kaks uut klubi: Estonian Express Racing ja Otepää Motoklubi

2017. aasta alguses astus EMF-i liikmeks kaks uut klubi: MTÜ Estonian Express Racing ja MTÜ Otepää Motoklubi.

Mõlemad nimed on Eesti motomaastikul tegelikult juba väga tuntud. Estonian Express Racing meeskonna juhiks on Andrus Möllits ja klubi sai loodud 2013. aastal, mil Priit Rätsepaga maailmameistrivõistlustel osaleti. Seda tehti kaks hooaega ja Priiduga on võisteldud ka Suurbritannia meistrivõistlustel. Paaril MM-etapil on Priit kui ka eelmisest aastast tiimiga liitunud Erki Kahro osalenud ka järgmistel aastatel ning 2017. aastal sihitakse ka Euroopa meistrivõistlusi.

Uus on käesolevast hooajast see, et Estonian Express Racing nime näeb nüüd ka Eesti ja Läti meistrivõistluste protokollides ja seda just tiimi peasponsori Weekend Baltic Festivali soovil. Ilmselt liitub tiimiga sõitjaid veel, kuid seda aegamööda, väga suureks ei taha Möllits meeskonda ajada. Küsimusele, miks ta seda tiimi asja üldse ajab, jääb mees hetkeks mõtlema ning ütleb siis, et „kiiks on selline – mõni teeb midagi muud, mina teen krossitiimi“.

Otepää Motoklubi on üks vanemaid motoklubisid Eestis üldse ja aastate eest oldi ka EMF-i liikmed. Kuna sporditegevus klubis katkes, astuti siis ka liikmeskonnast välja. Põhiliselt on klubi tuntud motomatkamise kaudu ja motokokkutulekute nagu Otepää Tour ja Tartu mootorratturite kevadpäev korraldajana.

Nüüd aga on klubi juhi Argo Raidi sõnul liikmete seas piisavalt triali- ja motokrossiga tegelejaid, et taas alaliidu liikmeks astuda. 2017. aastal on klubi korraldada üks triali klubivõistlus ja Eesti meistrivõistluste 5.-6. etapp Valgjärvel Otepää lähedal.