Tanel Leok sai Itaalia MV viimasel etapil ilusa neljanda koha

Itaalia motokrossi meistrivõistlused lõppesid täna Ottobiano krossirajal ja suurepärases hoos olnud Tanel Leok (Sõmerpalu MK, Husqvarna) sai raskel liivarajal MX1 klassis neljanda koha. Karel Kutsar (Sõmerpalu MK, Husqvarna) oli klassis MX2 19.

MX1 klassi stardis suruti Tanel konkurentide poolt ära, kuid esimesed paar kurvi õnnestusid tal siiski väga hästi ja avaringilt tulles oli Leok kaheksas. Sõitu asus juhtima Antonio Cairoli (Itaalia, KTM), kuid peagi sõitis Jeremy Van Horebeek (Belgia, Yamaha) temast mööda. Liidrite selja taga käis samal ajal kõva heitlus Tim Gajseri, Jevgeni Borbyshevi ja Jeffrey Herlingsi vahel. Nende seljataga olid oma korda Glen Coldenhoff ja juba seitsmendaks tõusnud Leok. Hooaja esimest sõitu teinud Herlings oli väge täis ja möödus peagi Bobryshevist ning Gajserist, kuid hetk peale seda tegi ta suure sõiduvea ning kukkus. Kaasa võttis ta endaga ka Gajseri. Leok sõitis samal ajal mööda Coldenhoffist ja nii oligi ta juba neljandal kohal. Van Horebeek hakkas teisel eest ära sõitma, kuid tema selja taga pidasid vägevat lahingut Cairoli, Bobryshev ja Leok. Kolmik sõitis tihedalt koos kuni Bobryshev kukkus ning Leok tõusis kolmandale kohale. Mitmeid ringe sõitsid Cairoli ja Leok kahekesi koos ning Tanel otsis kohta möödumiseks. Bobryshev püüdis duo aga peagi kinni ning Honda tehasemeeskonna sõitja suutiski lõpuks ise Leokist mööda saada ja Tanel langes neljandaks. Rohkem möödasõite esimesed ei teinud. Van Horebeek võitis sõidu, Cairoli lõpetas teisena, Bobryshev kolmandana ning Leok lõpetas sõidu suurepärasel neljandal kohal.

Kolme etapi kokkuvõttes teenis Leok 165 punkti ja kõrgetasemelises sarjas kõrge viienda koha. Itaalia meistriks tuli MX1 klassis Cairoli (340 p). Teise koha sai Van Horebeek ( 320 p) ja kolmanda koha Bobryshev (200 p).

MX2 klassi sõidus pääses Kutsar avakurvi kukkumisest õnnelikult mööda, kuid ring üldiselt siiski kõige paremini ei õnnestunud ja teisele ringile läks ta 31na. Sõidu jooksul sõitis ta ise kellelegi tagarattasse, kui sõideti ka talle sisse, kuid ta suutis mitmeid möödasõite teha ja lõpuks 19ndaks tõusta. Sõitu asus stardist juhtima Jorge Prado (Hispaania, KTM) ja sõidu esimene pool oli tema kontrolli all. Kuid peagi püüdis Michele Cervellin (Itaalia, Honda) liidri kinni ning tõusis ise liidriks. Lõpuks võttiski Cervellin kindla sõiduvõidu, teisena lõpetas Prado ja kolmandana Samuele Bernardini (Itaalia, TM).

Meistrivõistluste üldarvestuses sai esikoha Prado, teise Cervellin ja kolmanda Brian Bogers (Holland). Kutsar lõpetas sarja kuueteistkümnendana.

Päeva viimases MX1 ja MX2 kiireimate ühises Elite sõidus olid teistest üle Cairoli ja Van Horebeek. Kahekesi sõitsid nad sõidu alguses eest ära teistel ja esikoha saatus jäi nende kahe otsustada. Kui MX1 klassis sõidus suutis Van Horebeek Cairolit võita, siis selles sõidus oli parem Cairoli. Van Horebeek lõpetas sõidu teisena ja Jose Butron kolmandana. Leoki jaoks algas sõit üsnagi hästi ja avaringidel oli ta top 10 piiril. Kahjuks tuli seejärel kaks eksimust, millega ta kaotas palju aega ja lootused kõrgele kohale olid kadunud. Tanel võitles vapralt siiski lõpuni ja tõusis kolmandast kümnest lõpuks viieteistkümnendaks. Väga hea sõidu tegi Kutsar, kes pärast tagasihoidliku starti suutis kahekümnendaks tõusta. MX2 meestest oli ta üheksas.

Tanel Leok lendab paariks päevaks koju, et siis taas Itaaliasse viimaseid teste tegema naasta. Motokrossi maailmameistrivõistlused algavad 25. veebruaril Kataris. Leok osaleb sarjas Husqvarna 8biano meeskonnas.