Tanel Leok sai Itaalia MV teisel etapil kaheksanda koha

Malagrotta krossirajal toimus pühapäeval Itaalia motokrossi meistrivõistluste teine etapp. MX1 klassis oli ainsa eestlasena rajal Tanel Leok, kes sai kaheksanda koha. MX2 klassis oli eestlastest rajal Karel Kutsar, kes oli 16.

Kui MX2 klassi sõitjad said veel kuival rajal võistelda, siis MX1 klassi sõidu ajaks oli korralik vihmasadu juba alanud ja olud muutusid iga hetkega raskemaks. Parima stardi sai prantslane Romain Febvre, talle järgnesid Antonio Cairoli, Jeremy van Horebeek ja Tim Gajser. Cairoli ei lasknud Febvrel ennast mugavalt liidrikohale sisse seada ja juba avaringil läks ta sõitu ise juhtima. Kohe sõitis Febvrest mööda ka van Horebeek ja kaks esimest sõitsid teistel peagi eest ära. Cairoli võttis lõpuks üsna kindla võidu, van Horebeek lõpetas teisena ja Tim Gajser kolmandana. Leok tegi kespärase stardi, kuid juba avaringi lõpuks oli ta tõusnud kümnendaks. Mõne järgneva ringiga suutis ta veel kaks möödasõitu teha ning kaheksandaks tõusta, millisel kohal ta ka lõpetas.

MX1 klassi üldarvestuses jagab Tanel Leok hollandlase Glenn Coldenhoffiga kuuendat-seitsmendat kohta (mõlemal 100 punkti). Liider on maksimaalse 240 punktiga Antonio Cairoli, teisel kohal on 200 punktiga van Horebeek ja kolmandal kohal 160 punktiga Gajser.

MX2 klassi sõidus sai parima stardi avaetapi võitja Jorge Prado, teda asusid jälitama Julien Lieber, Michele Cervellin ja Samuele Bernardini. Sõidu esimest poolt kontrollis Prado, kuid Lieber ei jäänud kaugele maha ja lõpuks õnnestuski tal noorest hispaanlasest mööduda. Mõni hetk hiljem sai samaga hakkama ka Cervellin ning Prado langes kolmandaks. Esikolmik sõitis tihedalt koos kuni finišini, kuid muudatusi rohkem ei tulnud. Lieber võitis, teise koha sai Cervellin ja kolmanda koha Prado. Kvalifikatsioonis 21. koha saanud Karel Kutsar tuli avaringilt tagasi samal kohal. Järgnevatel ringidel näitas Kutsar väga head kiirust ja parimal hetkel tõusis ta 14. kohale. Sõidu lõpus läksid mõned konkurendid Karelist mööda ja lõpuks sai ta 16. koha.

Pärast kahte etappi on Kutsaril koos 44 punkti ja see annab talle 18. koha. Liider on 200 punktiga Jorge Prado.

Päeva lõpetas MX1 ja MX2 klassi ühine sõit. Parima stardi võttis Cairoli, kuid kohe teise ringi alguses ta kukkus ning liidriks asus Coldenhoff. Cairolist pääsesid mööda veel ka Gajser, van Horebeek ja Febvre. Cairoli aga alla ei andnud ja üksteise järel tuli konkurentidel tõdeda tema paremust. Sõidu lõpus tõusis Cairoli taas liidriks ning võttis sõiduvõidu. Van Horebeek lõpetas sõidu teisena ja Febvre kolmandana. Leoki start ebaõnnestus ja avaringil oli ta kahekümnenda koha piirimail. Sõidu lõpuks tõusis Leok viieteistkümnendaks. Kutsari start läks veelgi kehvemini ja ta oli päris rivi lõpus. Viiendal ringil tuli ta rajalt maha ja sõit jäi pooleli.

,