Rannar Uusna raskusi täis superenduro kolmandal MM-etapil 12.

Rannar Uusna (70), foto Superenduro GP

Rannar Uusna (KTM, KTM Racing Estonia) osales sel nädalavahetusel Hispaanias Bilbaos superenduro kolmandal MM-etapil, kus pidi tehnika kordasaamisega palju vaeva nägema ning sõitis läbi raskuste välja 12. koha.

Tsikli ehitamisele kulus Uusna sõnul terve nädal, kuna alguses ei suutnud ta probleemi tuvastada. „Lõpuks avastasin, et üks pritsungi juhe oli kergelt katki läinud – aga sellisest kohast, et pidin terve elektrisüsteemi tsiklil välja vahetama,“ rääkis Uusna. Kahjuks ei suutnud hispaanlased õigeks ajaks uusi juhtmeid tellida, kuid appi tulid Eesti firma MX Rent, kes andis oma renditsikli pealt juhtmestiku kasutada ja Rannari isa Ain, kes juhtmed kohale tõi ja ka külge monteeris.

„Rada oli oodatust palju aeglasem ja väga tehniline, suutsin juba trennis kaks korda korralikult üle pea käia ja kividel rattalt keti maha sõita. Kvalifikatsioonis sain kirja ringi , mis oli koos kokkumisega ning seega 13. koht.“

Juba esimeses stardis suruti Uusna stardikurvist välja ja sellega kaotas ta palju aega, siis suutis ta veel kaks korda kukkuda ja kividel kinni jääda. Sõidu lõpuks 12. koht. „Teine start sain teisena minema, enamuse sõidust hoidsin 9. kohta, kuid kukkusin betoonplokkidel ja langesin 12. kohale. Kolmandas stardis muutsime pisut amordi settinguid ja see toimis. Hoidsin eelviimase ringini 8. kohta, kuni Walker hüppas mulle külge. Sain õnneks kuidagi lõpuni veeretud aga langesin sellega 11. kohale,“ kirjeldas Uusna võistlust.

Päeva kokkuvõttes Uusnale 12. koht. Esimese sõidu võitis Jonathan Walker (KTM, Suurbritannia), teise ja kolmanda Alfredo Gomez (KTM, Hispaania). Sarja juhib 165 punktiga Colton Haaker (Husqvarna, USA), Gomez on teine (154 p) ja Walker kolmas (146 p). Uusna on 47 punktiga kümnendal kohal.

Viimane MM-etapp toimub kahe nädala pärast Prantsusmaal.