Adrenalin Arena Baltic Masteriks krooniti Andero Lusbo

MX Open A start Adrenalin Arenal 19.03.2017, Karel Kutsar (132), Andero Lusbo (62), foto Maario Ehte

Pühapäeval, 19. märtsil sõideti Sõmerpalu motohallis selle talve viimane motokross – Adrenalin Arena Baltic Master 2016-2017 III etapp. Etapi võitis Karel Kutsar, Baltic Master’iks krooniti Andreo Lusbo.

Esimesena asusid võistlustulle õrnema soo esindajad. Konkurents oli tihe ja tasavägine – kvalifikatsioonis olid koguni kuus naist 1,8 sekundi sees. Kiireim neist Maarit Mäkinen (FIN, Suzuki), teine Pärnu Motoklubi sõitja Johanna Saareke (Yamaha), kolmas Julia Mattila (FIN, Kawasaki). Kuigi ajad olid ühtlased ja sõidud põnevad, oli mõlema võistlussõidu lõppjärjestus sama. Esimene Mäkinen, teine Kristel Raba (Bucci Moto, Viljandi Vee- ja Motospordiklubi), kolmas Esmeralda Vesterinen (FIN, Kawasaki). Kvalifikatsioonis head aega näidanud Saareke aga kukkus esimese sõidu esimesel ringil ning pidi võistlused katkestama. Üldarvestuses kolme etapi kokkuvõttes samuti esimene Mäkinen (132p), teine Raba (106p), kolmas Vesterinen (99p).

Mini MX masinaklassi vaieldamatu kiireim, nii pühapäeval kui ka kogu sarja vältel, oli Heido Havam (HRC Eesti Racing Team). Heido võitis nii kvalifikatsiooni, mõlemad sõidud, etapi kui ka kogu sarja maksimum punktidega. Teiste kohtade peale käis aga tihe võistlus. Sõitudesse mahtus nii kukkumisi, ebaõnne, kui ka põnevaid möödasõite ja eneseületusi. Teise koha võitlustes jäi peale Marko Lepik (Bucci Moto, Motoklubi MRC), olles mõlema sõidu finišilipu lehvides teine, kolmandaks sõitis end Sasha Võsa (Pitpro). Kolmanda etapi poodium – Havam, Lepik, Võsa, kolme etapi kokkuvõttes aga Havam (150p), Võsa (122p), Lepik (120p). Lätlane Raivis Levans, kes alati eestlastele tugevat konkurentsi on pakkunud, viimasest etapist osa ei võtnud.

Ka MX D/E masinaklass pakkus põnevaid sõite kuni lõpusekunditeni välja. Esimeses sõidus sai hea stardi sarja liidrikohta hoidnud Kenor Kotkas (Honda, Carma Motoklub), kuid sõidu jooksul pidi ta vaikselt kohti loovutama hakkama, temast möödusid nii Mihkel Männamaa (KTM, Pärnu Motoklubi)) kui ka Raigo Inno (Kawasaki, Sõmerpalu Motoklubi). Teises stardis näitas aga soomlane Antti Ranniko, et ka 20 aastad vana Kawasakiga võib võtta stardivõidu, temast sai mööda teisel ringil vaid esimese sõidu võitnud Männamaa, kolmandale kohale võitles end Kotkas. Kolmanda etapil kolm esimest kahe sõidu kokkuvõttes – Männamaa (50p), Kotkas (40p), Inno (34p). Sarja üldvõit läks Kenor Kotkasele (122p), teine Antti Ranniko (115p) ning kolmandaks jäi ühepunktise kaotusega Rannikole Mihkel Männamaa (114p).

Adrenaliini jagus ka MX B/C masinaklassi sõitudesse. Nii kvalifikatsiooni kui ka mõlemad võistlussõidud võitis soomlane Leevi Timonen (KTM). Head hoogu näitas ka Timoneni kaasmaalane Veikka Mattila (KTM), kes esimeses sõidus oli teine, ning teises sõidus kolmas, punktide arvestuse kindlustas ta endale teise koha (42p). Poodiumi kolmandale kohale sõitis end Mikk Erm (40p, Kawasaki, Kagu Motoklubi), olles esimene sõit neljas ja teine sõit teine. Ka sarja kokkuvõttes sama järjestus – esimene Timonen (143p), teine Mattila (122p), kolmas Erm (112p)

MX A masinaklassis näitas head vormi Sõmerpalu Motoklubi sõitja Karel Kutsar (Husqvarna), kes kvalifikatsioonis edestas 1,3 sekundiga Andero Lusbot (Yamaha, Kagu Motoklubi) ja 1,8 sekundiga Jan Jakobsoni (Kawasaki, Sõmerpalu Motoklubi). Esimeses sõidus sai hea stardi Lusbo, kuid Kutsar tegi puhta möödasõidu juba esimesel ringil ning võttis kindla sõiduvõidu Lusbo ja Jakobsoni ees. Teises stardis Kutsar midagi juhuse hooleks ei jätnud ning asus sõitu juhtima esimesest kurvist. Hästi sai taaskord minema Lusbo, teisel ringil sõitis temast mööda Jakobson, kuid ka Lusbo ei andnud alla ning paari ringi möödudes võttis ta Jakobsonilt tagasi oma positsiooni. Nii teise sõidu lõppjärjestus kui ka etapi poodium sarnane esimesele sõidule – Kutsar (50p), Lusbo (44p), Jakobson (40p). Sarja üldvõitja aga Andero Lusbo 136 punktiga, teine Jan Jakobson (118p) ning kolmas, vaid kahel etapil osalenud Karel Kutsar, 92 punktiga.

Adrenalin Arena tänab korraldustiimi sujuvate võistluste toimumise, kiirabi ja Eesti kaitseväge ohutuse tagamise ning kõiki võistlejaid põnevate sõitude eest!
Võistlussarja kolme esimest autasustatakse EMFi sügisesel hooaja lõpupeol.

Adrenalin Arena soovib tegusat ja ohutut kevad-suvist hooaega kõikidele motosõpradele!

NB! Kelle jaoks ilm veel jahe ja vihmane, on oodatud kuni märtsi lõpuni tavapärastel aegadel treeningutele motohalli, edaspidi juba ette helistamisel ja kokkuleppel!