Hannes Soomer stardib pühapäevasele World Supersport sarja Aragón´i etapile 21.kohalt

Hannes Soomer, foto Václav Duška Jr.

Hispaanias, Aragonis, sõidetakse sel nädalavahetusel World Supersport sarja hooaja kolmas etapp. Aasta esimesel Euroopa etapil teeb hooaja avastardi Hannes Soomer. Reedel ja laupäeval sõidetud vabatrennides näitas eestlane 14., 8. ja 9. aega. Sama sarja raames vaid Euroopa etappidel osalevate sõitjate European Supersport arvestuses sai Soomer reedestes vabatrennis kirja teise aja ning oli laupäeva hommikul ringiajaga 1:56,969 Euroopa arvestuse parim.

Laupäevasele esimesele Super Pole´le startis Soomer mõtetega, et soovib kindlasti pääseda kahe parema hulka, kes saavad teises Super Pole´s võimaluse heidelda TOP 12 stardikohtade eest juba sinna pääsenud 10. sõitjaga.

Kahjuks tegi Wil Sport Racedays meeskonna ridades sõitev Soomer kohe avaringil sõiduvea, mille tulemusena kukkus ning murdis Honda CBR600RR võistlusratta siduriheebli.

Ilma sidurita kvalifikatsiooni jätkanud eestlane sai lõpuks kirja ringiaja 1:57,333, mis tähendas talle Super Pole 1 lõpuprotokollis 11. kohta ja Super Pole 2 mitte pääsemist. Pühapäevasele sõidule stardib noor eestlane 21. kohalt.

„Kahjuks kukkusin enda sõiduvea tõttu kohe esimesel ringil ning lõhkusin tsikli siduriheebli,” sõnas Soomer pärast Super Pole.

„Meeskond ja mootorratas on väga head ning samuti olen rahul enda kiirusega. Homme peab esimestel ringidel kõvasti pingutama, et ette jõuda. Pean homses sõidus ringid kokku panema ja stabiilsuse saavutama ning püsti püsima,“ jätkas eestlane.

Hannese sõitu on võimalik pühapäeval otseülekandes vaadata Eurospordi vahendusel. World Supersport klassi start antakse Eesti aja järgi 12:30.

World Supersport vabatrennide ja kvalifikatsiooni detailsed tulemused: http://www.worldsbk.com/en/event/ESP/2017