Eesti supermotosõitjad avasid edukalt hooaja Itaalias peetud EM avaetapil

Ottobiano Motorsport Pargis sõideti lõppenud nädalavahetusel SuperMoto Euroopa meistrivõistluste esimene etapp, kus päikeselise ja sooja ilmaga läksid EM-punkte jahtima neli eestlast: Patrick Pals, Don-Eric Laane, Kenor Kotkas ja Eero Madisson.

Põhiklassis S2 osalenud Patrick Pals (TM) sõitis kvalifikatsioonis välja 16., Soome lipu all võistlev Eero Madisson (KTM) 17. ja Don-Eric Laane 22. aja. Esimeses sõidus oli eestlastest taas nobedaim Pals, kes ületas lõpujoone 16. kohal, Madisson oli selles sõidus 19. ja Laane 20. Sõidu esikolmiku moodustasid prantslane Thomas Chareyre, tšehh Pavel Kejmar ja itaallane Diego Monticelli (kõik TM).
Teises sõidus läks eestlastel veelgi paremini, kui Pals oli 14., Laane 15. ning Madisson 17. Chareyre oli taas parim, kuid seekord sai teise koha sakslane Marc Reiner Schmidt (SWM), kellele järgnes Monticelli.
Kahe sõidu kokkuvõttes võitis seega avaetapil Chareyre (50 punkti), teine oli avasõidus neljanda koha saanud Schmidt ja kolmas Monticelli (mõlemad 40 p). Kõik meie sõitjad avasid kenasti punktiarve, kui Pals (12 p) oli 15., Laane (7 p) 17. ja Madisson (6 p) 19. Lisaks korralikule punktisaagile täitsid nad oma ülesande nind edastasid kõiki tehasetiimides sõitvaid põhjanaabreid.

S4 arvestuses osalenud Kenor Kotkas (TM) oli enda klassi kvalifikatsioonis 12. Avasõidus tegi ta tubli tulemuse ületades lõpujoone 10ndana ja viimases võidukihutamises oli noormees 12. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus talle 20 punktiga 11. koht, etapi esikolmiku moodustasid kolmikvõidu saavutanud itaallased Kevin Vandi (Honda, 50 p), Kevin Caloroso ja David Clementi (mõlemad 40 p).

Järgmine EM-etapp sõidetakse 14. mail Kreekas, enne seda algavad aga Sivitrans Eesti meistrivõistlused, mille avavõistlus toimub juba eeloleval nädalavahetusel Lätis Madonas.