Lahkus motomees Rein Rabbi

Rein Rabbi

27. aprillil viis raske haigus meie hulgast fanaatilise motospordientusiasti Rein Rabbi.

3. mail 1945 Sauga vallas Ridalepa külas sündinud Rein teenis suure osa elust igapäevast leiba Pärnu metsakombinaadis. Koolipoisina spordipisikusse nakatunud Rein jõudis enne armeeteenistust poksis Eesti paremikku.

1970. aastatel hakkas ta koos Sulev Saarega edendama Pärnumaa motosporti. Üle kahe aastakümne juhendas ta noori võidusõitjaid, hankis mootorrattaid ja varuosi, korraldas võistlusi ja organiseeris meie sportlaste osalemist nii Eesti kui NSV Liidu meistrivõistlustel.

Rein Rabbi käe all jõudsid suured sporti ja on tänaseni sadulas püsinud Toivo Nikopensius, Jüri Makarov, Madis Pool ja Jaanus Nuut, samuti Urmas Kiviselg, Peeter Lepp, Väino Lensment ja paljud teised. Oma spordimehe kire pärandas ta poeg Aivole, kes kuulub juba aastaid Baltimaade krossisõitjate eliitseltskonda.

Energilist ja naljalembelist õpetajat jäävad leinama Pärnumaa mitme põlvkonna motosportlased ning Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab kõigile lähedastele sügavat kaastunnet.