Tanel Leok ja Harri Kullas võidutsesid Eesti motokrossi meistrivõistluste avaetapil

Täna algasid suvel juunioride maailmameistrivõistlusi võõrustavas Lange motokeskuses Addinol Eesti motokrossi meistrivõistlused, kus tuulist ja vihmast trotsisid nii meie parimad, kui külalisvõistlejad naaberriikidest. Kuna rada muutus iga sõiduga aina porisemaks ja ka tuul ei andnud järgi, siis otsustati teist sõiduvooru lühendada kõikides klassides 5 minutit.

Kõige kiiremas Monster Energy MX1 klassis heitlesid poodiumikohtadele eelkõige 2016 Team Estonia liikmed ehk siis Tanel Leok, Harri Kullas (mõlemad Husqvarna, Sõmerpalu MK) ja Priit Rätsep (Honda, PMC Addinol Honda Racing). Esimeses sõidus sai kõige paremini minema Leok, kes peagi vea tegi ning langes mõned kohad. Pikalt sõitsid ees Kullas ja Rätsep, kuid sõidu poole peal sai Leok teiseks, aga selleks ajaks oli Kullas juba püüdmatus kauguses. Rätsep käis korra boksis uute prillide järel ning jäi Leokist ja pidi kolmanda kohaga leppima. Teises sõidus sai Leok taas stardist esimesena minema ning teda jälitasid Rätsep ja Kullas. Kui Kullas päeva efektseima õhulennu tegi, jäid esikohale heitlema Leok ja Rätsep ning samas järjekorras ka sõit lõpetati. Kullas sai õnneks peale kukkumist sõitu jätkata ja oli kolmas.
Kahe sõidu kokkuvõttes sai seega etapivõidu Leok, kes kogus päeva lõpuks 47 punkti, Kullas (45 p) oli teine ja Rätsep (40 p) kolmas.

Kullas ja Leok etendasid peaosi ka MX2 klassis. Avasõitu asus juhtima Kullas, kuid 2-taktilisel tsiklil võistelnud Leok sai peagi oma tahtmise ja möödus oma põhikonkurendist ning suutis oma edu võiduka lõpuni hoida. Kolmandana ületas lõpujoone esiduo klubikaaslane Karel Kutsar. Teises sõidus sai ette aga Kullas, kes sõitis kohe kõikidelt eest ja võttis kindla võidu. Tagasihoidlikuma stardi teinud Leok kerkis suhteliselt kiiresti teiseks, kuid kohati tossava tsikliga tiimikaaslasele ta järgi ei jõudnud. Kolmandaks tuli taas Kutsar, kes möödus sõidu teises pooles pikalt sellel kohal sõitnud meeskonnakaaslasest Aigar Leokist (Yamaha), kes oli avasõidus 5.
Tänu viimase sõidu tulemusele võitis etapi seega Kullas, kes kogus Tanel Leokiga võrdselt 47 punkti, poodiumi madalaimale astmele tõusis Kutsar 40 punktiga.

Juunioride MX125 avasõidus oli selgelt kiireim eelmise aasta 85cc juunioride MM-hõbe Meico Vettik (KTM, KTM Racing Estonia), kellele järgnesid Jan Jakobson (Yamaha, Sõmerpalu MK) ning venelane Timur Petrašin (KTM). Teise sõidu alguses lõpetas aga töölepingu Vettiku tsikkel ja noormees pidi katkestama. Võidule sõitsid avasõidu 5. ja 6. Robert Saun (KTM, Motoextreme) ja Andreas Hiiemägi (Husqvarna, Kose AMK) ning sõidu lahendus saabus mõni ring enne lõppu, kui Saun kukkus. Hiiemäe ja Sauna järel sai kolmanda koha taas Petrašin.
Etapivõidu võttis Hiiemägi, kellega võrdselt 40 punkti kogusid ka Petrašin ja teises sõidus neljandaks tulnud Jakobson.

85cc klassis võitis raske võistluse Romeo Karu (KTM, KTM Racing Estonia, 47 p), kes oli avasõidus teine, kuid viimases parim. Teise koha sai esimese sõidu võitnud, kuid teises vigu teinud ja viiendaks jäänud Egor Skorobagotav (KTM, 41 p). Kolmandaks tuli sõidud neljanda ja teisena lõpetanud Mikk-Martin Lõhmus (KTM, HRC Eesti Racing, 40 p).

Masinaklassile 65cc peeti ainult üks võistlussõit, kuna rada oli nende jaoks kohati läbimatu. Avavoorus toimunud raske katsumuse suutis kõige paremini läbida lätlane Janis Kubulins, kellele järgnesid tema kaasmaalane Kirils Maslovs ja soomlane Kasimir Hindersson (kõik KTM). Parim eestlane oli kuuendana lõpetanud Otto Mattias Rootalu (KTM, Motoextreme).

Veteranides võidutses kummaski võidukihutamises kindlalt Heigo Lauren (Yamaha, Yamamoto RC), sama kindel teine oli Valdur Kahro (Honda, Kahro Racing) ning kolmandaks sõitis end mõlemas sõidus Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK).

Homme on Langel võistlustules Quad 50, Quad 100, Quad 200, Quad 200B, Quad Open, külgvankrid, MX Hobi, külgvankrid Veteran, külgvankrid Hobi, Quad Hobi, Quad 250, Quad Veteran, Quad Naised ja Quad Amatöör masinaklassid.

Quadidel on stardis kõik meie parimad eesotsas hiljuti Euroopa meistrivõistluste avaetapil kvalifikatsiooni võitnud Kevin Saarega ning külgvankritel on oodata Eesti parimate mõõduvõtte meie lõunanaabritega.

Sarnaselt eelmistele hooaegadele on ka iga etapi pealtvaatajatele välja pandud hulgaliselt väärt auhindu nagu näiteks Tallinkilt kruiis Rootsi 4-le ning tagatipuks loositakse 27. augustil toimuval Tihemetsa võistlusel kõikidel etappidel piletiostnute vahel välja Brentex haagis.

Võistluste pidulik avamine ja võistlejate koosolek algab Lange motokeskuses kell 11:00 ning esimene start antakse kell 11:30.