Meico Vettik, foto Valeri Tšeskidov

Meico Vettik esimesel EMX125 EM-etapil tublil 15. kohal

Hollandis Valkenswaardis algasid möödunud nädalavahetusel EMX125 klassi Euroopa meistrivõistlused, kus hea tulemuse tegi Meico Vettik (KTM, KTM Racing Estonia), kes sai etapi kokkuvõttes 15. koha.

EMX125 klassis võitles finaalipääsu eest ühtekokku 83 noort krossimeest. Möödunud aastal 85cc klassis maailmameistriks tulnud Vettiku jaoks oli see esimene EM-etapp uues võistlusklassis.

Oma grupi kvalifikatsioonis sõitis Vettik välja 15. aja ja see andis talle finaalsõitudeks 30-nda stardikoha.

Esimeses finaalsõidus tegi Vettik hea alguse ja avaringilt tulles oli ta 25. kohal. Sealt edasi sõitis ta pidevalt tõusvas joones ja lõpuks õnnestus Vettikul sõit lõpetada igati korralikul 16. kohal. Sõidu võitis taanlane Mikkel Haarup, teise koha sai rootslane Tim Edberg ja kolmanda koha prantslane Brian Stubhart Moreau.

Teises sõidus sai Vettik hea stardi, kuid kehva stardikoha tõttu sõideti ta avakurvis karpi kinni ja nii tuli tal avaringil võidelda sõitjaterivi lõpus. Sõidu keskel tõusis ta juba punktikohale, vahepeal tulid sisse ka mõned aeglasemad ringid, kuid Meico suutis sõidu lõpus taas kiiruse üles saada. Viimasele ringile läks ta veel kahekümnendal kohal, kuid suurepärase lõpuspurdiga tõusis Vettik lõpuks seitsmeteistkümnendaks. Sõidu võitis taas Mikkel Haarup, teise koha sai Brian Stubhart Moreau ning kolmanda koha Kevin Horgmo.

Etapi kokkuvõttes teenis Vettik 9 punkti ja see andis korraliku viieteistkümneda koha. Etapivõidu võttis 50 punktiga Haarup, teine oli 42 punktiga Stubhart Moreau ja kolmas 36 punktiga Notario.

„Esimene start ei tulnud Meicol välja, teises stardis läks Meico võtma stardivõitu, kuid ei mahtunud konkurendiga samasse kohta rajale ära, pani valli ja pidi hakkama jälle viimase koha pealt tulema,“ ütles Meico isa Veiko Vettik. „Pole midagi teha, peab ajasõidu veel kiiremini sõitma, et saaks stardikohta esimeste seas valida.“ Vettikud on nüüd Lõuna-Euroopas treeninud ja võistelnud kolm kuud ning sõidavad peale pikka äraolekut Eestisse.

Ka Henry Vesilind (Honda, HRC Eesti Racing Team) võistleb tänavu EMX125 masinaklassis. Vesilind alustas oma debüüti Valkenswaardis hästi, sõites vabatreeningul enda grupis välja 14. aja. Ajatreening ei läinud tal aga nii hästi, kui ta sai 26. koha, otse finaali ei pääsenud ja pidi osalema lohutussõidus. Kahjuks ei läinud tal sõidus kõik plaanipäraselt ja ta lõpetas sõidu 19. kohal ning avaetapil finaali ei saanud.

EMX125 klassi järgmine EM-etapp sõidetakse 7. mail Lätis Kegumsis, kus toimub ka MM-etapp.

,