Laupäeval saab Pärnus kaasa elada Soomeri-Pärtelpoja duellile

Martin Pärtelpoeg, foto Vihur Motosport

Sel laupäeval, 20. mail algavad Pärnus tänavused motoringraja Eesti ja Läti meistrivõistlused. Rajal on Eesti kiireimad sõitjad eesotsas Superstock 600 Euroopa meistrivõistluste liidri Hannes Soomeri ja valitseva Superbike klassi Eesti meistri Martin Pärtelpojaga.

Sellel korral saab kaasa elada ka autode võidusõidule, kuna toimub atraktiivse sarja BMW Xtreme Race etapp. Laupäeval näitavad oma autosõiduoskusi ka lauljad Teele Viira ja Grete Paia, istudes BMW-des ja kihutades võidu 3 ringi.

Mootorrattaklassides on esimest korda rajal VihurMoto Rahvaliiga – klass, mis loodi spetsiaalselt tänavasõitjatele ja motoringrajas alles algajatele. Siin võib sõita tänavarattaga ilma, et peaks tegema kulutusi sõiduki ümberehitusele.

Kuna tegu on nii Eesti kui Läti meistrivõistluste etapiga, on osalejaskond esinduslik ja rahvusvaheline, võistlejaid on nii Eestist, Lätist, Leedust kui ka Soomest. Nagu öeldud, saab Superbike klassis kaasa elada Hannes Soomeri ja Martin Pärtelpoja põnevale jõukatsumisele.

Reedel, 19. mail toimuvad mootorrattaklassidele treeningud. Laupäeval algavad vabatreeningud kell 10, kvalifikatsioonisõidud kell 13 ja esimene võistlusstart antakse kell 15.

Täpsema ajakava ja võistlusele registreerunute nimedega saab tutvuda siin: https://msport.ee/events/motoringraja-emv-etapp-2017/