Ida-Viru meistriks kestvuskrossis tuli Aigar Leok

Pühapäeval toimus Kohtla-Nõmmel Eesti kestvuskrossi karikavõistluste neljas etapp, kus selgus ka Ida-Virumaa meister – nii selle võistluse kui ka meistritiitli võitis Aigar Leok.

Sooloklassides läks starti 54 sõitjat. Parima lähte sai Elary Talu (Sõmerpalu MK, KTM), kuid juba mõne ringi möödudes võttis Aigar Leok (Sõmerpalu MK, Yamaha) sisse liidripositsiooni, mida ta ei loovutanud. Aigari vend Martin Leok (Sõmerpalu MK, KTM) sõitis tihedalt venna kannul üldarvestuses välja teise koha ning klubikaaslane Elary Talu jäi kolmandaks.

Aigar Leok võitis nii E-2 klassi kui kaheetapilise Ida-Virumaa lahtiste meistrivõistluste sarja sooloklassidele (esimene etapp toimus märtsis Illukal). E-2 klassi teise koha sai Martin Leok ning kolmas oli Jaanus Koval (Viljandi VMK, KTM).

Elary Talu võitis E-3 klassi, talle järgnesid Argo Keerme (Jõhvi MK, KTM) ja Jarmo Lehiste (Paikuse MK, Sherco).

Lisaks E-3 klassile osalesid Eesti karikavõistluste arvestuses veel: Hobi B: Rauno Voldek (Jõhvi MK, KTM), Siim Rotmeister (Pärnu Motoclub), Egert Säärits (Kagu MK, KTM). Hobi C: Hannes Hansman (MX Racing Team, Kawasaki), Timo Vackermann (MX Racing Team), Mati Nuut (Pärnu Motoclub, Husqvarna). Hobi D: Meelis Lehemets (Valga MK, KTM), Raigo Inno (Sõmerpalu MK, Kawasaki), Oliver Toomela (Paikuse MK, Yamaha). Seeniorid 50+: Ergo Erbach (Sherco), Dimitri Andrejev (Freedom Feelers, Husqvarna), Kaljo Tiits (RedMoto Racing, KTM). Naisi oli seekord stardis üks: Kris Jalas (Sõmerpalu MK, TM).

Korraldaja karikale võistelnud klasside esikolmikud: E-1: Allar Keerme (Jõhvi MK, Kawasaki), Veigo Mark (Sõmeru Racing, Kawasaki). Enduro: Riho Keerme (Jõhvi MK, KTM), Riho Kollist (Sõmerpalu MK, KTM), Ragnar Valdstein (Karksi Racing Team, Husqvarna). Veteranid 40+: Vaido Kalm (Sõmerpalu MK, KTM), Toivo Nikopensius (Paikuse MK, Yamaha). 85cc: Genry Arras (Läti, Husqvarna), Mikk Kallion (Sõmerpalu MK, KTM), Norman Erik Linnas (KTM).

Neljarattalisi läks rajale 11. Quad Open klassis edestas Mark Saar (Roosna-Alliku MK, Kawasaki) Indrek Maaslieb’i (Kiviõli Moto- ja Ekstreemspordi Klubi, Yamaha), Saar oli kiireim ka üldarvestuses. EKV arvestuses osalenud Quad Hobi klassi kiiremad olid Raido Viinapuu (RedMoto Racing, Kawasaki), Rainer Palu (Pärnu Motoclub, Yamaha) ja Marek Soosaar (Pärnu Motoclub, Yamaha) ning ATV-del edestas Tamur Vanker Lennart Kiivitit (Motohai, Can-Am) ja Kalev Kõivsaart (Motohai, Can-Am).

Kestvuskrossi kalendris tuleb nüüd mõnekuune paus ja Eesti meistri- ja karikavõistlused jätkuvad 30. septembril Paikusel.

Vaata võistluse galeriid:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155317842104556.1073741928.297152049555&type=3

Vaata tulemusi: https://speedhive.mylaps.com/Events/1396577 ja karikaarvestuse seisu: https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships