Motoringraja avaetapp pakkus põnevat võidusõitu

Möödunud laupäeval, 20. mail toimus auto24ringil motoringraja Eesti ja Läti meistrivõistluste avaetapp, kus mitmetes klassides pakkusid osalejad tasavägist võidusõitu. Superbike klassis heitles Martin Pärtelpoeg tõsiselt soomlase Ville Valtoneniga, kelle ta suutis alistada, kahjuks aga mitte üheks nädalavahetuse eesmärgiks olnud rajarekordit.

Superbike’ide sõidus läks Martin Pärtelpoeg püüdma rajarekordit ja loomulikult ka võitu, kuid start ei tulnud tal just kõige paremini välja. Soomlast Ville Valtoneni asus ta jälitama Hannes Soomeri järel alles kolmandalt positsioonilt. Kahuks jäi nägemata Pärtelpoja ja Hannes Soomeri kahevõitlus, kuna Soomer kukkus võistluseelsel treeningul äsja kättesaadud uue rattaga ning kuigi see kiiruga võimalikult heasse korda seati, ei olnud tulemus siiski nii hea, et esikohakonkurentsi pakkuda. Pärtelpoeg möödus Soomerist ja seiras Valtoneni pingsalt ring-ringi järel ning seitsmendal ringil õnnestus tal soomlasest lõpuks mööduda ja liiriks püsima jääda. Soomeri kaotus võitjale oli 7,6 sekundit. Võistluses osales ka 70aastane vanameister Aarne Jõgimaa, kes oli oma rattale sättinud ka eakohase numbri 70. Jõgimaa oli Superbike’ide arvestuses kaheksas, edestades veel kolme võidusõitjat. B-1200 klassis võitis Arti Prees Andry Blanki ja Sergei Panevini ees. Pärtelpoja rajarekordi purustamise katse luhtus rehvisoojenduse ebaõige kasutamise tõttu.

SuperStock 600 klassis tegi peale kaheaastast pausi tagasituleku Kristian Beljaev ja seda väga edukalt, võites kindlalt. Parima stardi sai soomlanna Jasmin Sarjos, kuid temast möödusid kohe Kaiko Kolkanen ja Beljaev. Beljaev jäi liidripositsioonile püsima, edestades finišis Kolkaneni 7 ja Sarjost 8 sekundiga. Samas sõidus startinud B-600 klassis suutis Kristjan Karu vaid 0,2 sekundiga edestada soomlast Niko Kömit, kolmas oli Kalvins Logins (Läti).

Toimus ajaloo esimene Vihurmoto Rahvaliiga võidusõit, kus üksteisega võttis mõõtu 13 ringrajahuvilist tänavalegaalsetel mootorratastel. Ringiaeg 1.30 jäi seekord küll napilt alistamata, kuid oma ringiaegu parandasid paljud võitlusnädalavahetuse jooksul võimsalt, mitmekümnete sekunditega. Võitis Peeter Vaher, teine oli Roland Osa ja kolmas Germo Blank, kes alustas võidusõitud stardirivi viimaselt kohalt, kuna ta kvalifikatsioonis ei osalenud.

C-klassis pakkusid väga põnevat võidusõitu Ergo Daum, Keneth Indereko ja Janne Nurmi, kes sooritasid mitmeid vaatemängulisi möödasõite. Finišis oli paremusjärjestus Indreko, Daum ja Nurmi.

Vanade rataste, Classicute seas pidasid pingelise duelli maha Edgars Podzins Lätist ja meie vanameister Peeter Koval. Vahe finišis oli meeste vahel vaid 1,07 sekundit Podzinsi kasuks, kolmandana lõpetas Ervins Smulkevics (Läti).

Külgvankrite klassis võitsid ülekaalukalt Eero Pärm/Mairon Meius Erki Pärmi/Silver Kuuse ja Ain Karu/Sander Kangro ees.

Motoringraja Eesti meistrivõistlused jätkuvad 8. juulil taas auto24ringil.

Vaata võidusõite täispikkuses Delfi TV-st: http://sport.delfi.ee/news/auto/eesti/taispikkuses-ringrajasoidu-meistrivoistluste-etapp-audrus?id=78279548

Vaata võistluse galeriid: https://www.facebook.com/297152049555/photos/?tab=album&album_id=10155317655064556