Tanel Leok võitles end Prantsusmaa MM-etapil 15ndaks

Möödunud nädalavahetusel toimus motokrossi maailmameistrivõistluste etapp Prantsusmaal Ernee krossirajal. Laupäeval vigastada saanud Tanel Leok võitles lõpuks välja viieteistkümnenda koha. Etapivõidu teenis MXGP klassis Desalle ja MX2 klassis Jonass.

MXGP klassi avasõidus tegi Tanel Leok ettevaatliku alguse, sest eilsest kukkumisest saadud randmevigastus ei lubanud 100% pingutada. Sõidu edenedes näitas Leok aga üha paremat kiirust ja lõpuks suutis ta välja võidelda kaks MM-punkti, kui lõpetas sõidu üheksateistkümnendal kohal. Sõitu juhtis algusest lõpuni Max Nagl. Enamuse sõidust hoidis teist kohta Jeremy Van Horebeek, kuid sõidu lõpus tegi ta vea ning kinkis teise koha Antonio Cairolile.

Teises sõidus tegi Tanel Leok väga südika sõidu. Avakurvis viimaste seas olnud Tanel suutis juba avaringiga ennast top 20 sisse sõita. Kogu sõidu sõitis Tanel tõusvas joones ja eelviimasel ringil õnnestus veel Guillod’st mööduda ning 13. kohale tõusta. Hea lõpp väga raskele nädalavahetusele. Sõitu juhtis esimesed ringid Cairoli, kuid peagi sõitsid Desalle ja Paulin temast mööda. Desalle lõpuks võitiski sõidu Paulini ja Cairoli ees.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok kümne punktiga 15. koha. Etapivõidu sai 43 punktiga Desalle, teise koha 42 punktiga Cairoli ja kolmanda koha 37 punktiga Paulin. Üldarvestuses on Leok 101 punktiga viieteistkümnes. Liidrikohal on 347 punktiga Cairoli. Teisele kohale tõusis 297 punktiga Paulin ja kolmandale kohale 289 punktiga Desalle.