Pärm-Meius tõid Soome ringrajameistrivõistlustelt kaks teist kohta

Eesti motoringraja külgvankrimehed Eero Pärm ja Mairon Meius osalesid möödunud nädalavahetusel Soome meistrivõistluste avaetapil Botniaringil, kus võitsid kaks teist kohta.

Laupäeval kvalifikatsioonis saavutati valitsevate maailmameistrite Pekka Päivärinta ja tema korvinaise Kirsi Kainulaineni järel teine stardikoht, edestades 0,3 sekundiga Rootsi-Soome sõitjaid Dombernowski/ Rekolat.

Laupäevane võidusõit (goldrace) peeti tugevas vihmasajus, kus maailmameistritele vastast ei leidunud, teisena tulid finišisse Pärm/ Meius, vahe võitjatega 54 sekundit ja kolmandana südikat sõitu teinud Dombernowski/ Rekola.

Pühapäevane (sprint race), kuivas ja päikesepaistes peetud võidusõit lõppes samas järjestuses, kuigi 2-4 kohale käis põnev heitlus finišijooneni, kus kaartre segas Soome legendaarne korvimees Markku Artiola koos Kaspari Aroneniga.

Eero Pärmi ja Mairon Meiusi sõnul andis nädalavahetus võimaluse katsetada uhiuusi amorte, mis hakkasid kenasti erinevates ilmaoludes tööle, tegeleda tuleb veel aga mõnede detailidega, mis liigselt kaaluvad.

Soome punktitabel peale esimest etappi:
1. Päivärinta/ Kainulainen 50 punkti
2. Pärm/ Meius 40 punkti
3. Dombernowski/ Rekola 32 punkti

Järgmine etapp sõidetakse juba 16.-18.juunil Kemoras.