960-henry-vesilind-foto-rauno-kais

Henry Vesilinnul oli Lätis raske võistlus

Lätis Kegumsis toimuva motokrossi MM-i raames sõideti ka EMX125 klassi Euroopa meistrivõistluste etapp, kus läks oma punktiarvet avama ka Henry Vesilind. Ühtekokku oli selles klassis finaalikohta jahtimas üle 60 noore krossimehe Euroopast.

Esimesel vabatreeningul sai Vesilind enda grupis kirja paremuselt 8nda ringiaja, kuid ajatreeningul tuli alles 20s aeg, mis tähendas, et finaalipääsuks tuli osaleda lohutussõidus. Seal ei õnnestunud noormehe start just kõige paremini ja tal tuli tagant ette poole sõitma hakata, kuid peagi ta kukkus ning kuigi ta sõitis edasi, siis jättis ta sõidu mõned ringi hiljem pooleli.

“Eilne päev algas väiksese poriga, kuna eelneval päeval kasteti rada korralikult. Kvalifikatsioonis, kui läksin kiiret ringi tegema, siis selle lõpus tekkis sarnaselt Valkenswaardile okserefleks ning hetkel olengi sellises halvas olukorras, et ei tea mida edasi teha, sest tundub et midagi on väga valesti. Kvalisfikatsioonis sain siis 20nda koha millega taaskord endale kohta sõitudesse ei taganud, kuid Lätis oli õnneks reegleid muudetud ning selgus, et ainult kummagi grupi kvalifikatsiooni 15 kiiremat saavad otse finaali ehk siis lohutussõidust pääsevad 10 edasi, mis andis mulle parema enesetunde,” rääkis Vesilind. “Lohutussõitu minnes oli tunne päris hea, kuid start ei tulnud jälle nii välja nagu olin tahtnud ja hakkasin siis 20nda kohalt tulema, kuid pärast paari ringi tekkis Pit Line’i ees selline halb olukord, kus ma tõmbasin tsikli tagarattale nagu Villopoto paar aastat tagasi Itaalis, kuid kui esiratta maha sain, siis maandus see täpselt otse auku ja lendasin saltoga üle lenksu vastu Pit Lane’i seina. Ise ma sellest intsidendist suurt midagi ei mäleta, kuid isa nägi seda kõrvalt. Püsti tõustes oli kuidagi uimane, aga võtsin tsikli ja sõitsin edasi, aga kohe esimesel sirgel oli pilt ähmane ning pea käis ringi ja hakkas valutama. Pärast seda tegin paar ringi veel, kuid sain aru, et asjal pole jumet ning tulin rajalt maha ja läksin bussi juurde. Võtsin seal tableti ja jõin kõvasti vett ning paari tunni pärast läks enesetunne paremaks. Õnneks saime Kegumsis veendumuse, et oleme nüüd amordid tööle saanud ja võin hakata täis võimsusel trenni tegema ning juba mõne aja pärast peaks vorm korras olema. Tänan kõiki oma toetajad Hiieko, Kenomer, Fresh-Est, Etsnord, Aavetransport, Unibox, Kauritmoto, Raasiku Vald, Värvilised, Värska, Kaes, Valvoline, Egle Pennula, Kalvi Kanarbik ning oma perekonda.”

,