800_krestinov-37

Krestinov ja Kullas võitsid Briti MV etapi!

Pühapäeval toimus Canada Heightsi krossirajal Briti motokrossi meistrivõistluste kolmas etapp. Suurepärases hoos olid meie mehed Gert Krestinov ja Harri Kullas. Krestinov võttis etapivõidu MX1 klassis ja Kullas MX2 klassis.

MX1 klassi kvalifikatsioonis sai Gert Krestinov Banks-Browne´i ja Irwini järel kolmanda koha. Avasõidus Krestinov kõige paremat starti just ei saanud ja esimesest ajavõtupunktist tuli ta läbi seitsmendana. Sealt edasi oli ta aga rajal üks kiiremaid mehi ning üsna kiiresti tõusis ta teisele kohale. 9 minutit enne aja täis saamist sõit katkestati punase lipuga Whatley kukkumise tõttu. Sõidu tulemused läksid arvesse sel hetkel rajal olnud seisu järgi. Krestinov sai seega teise koha Banks-Browne´i järgi. Kolmandana lõpetas sõidu Steven Lenoir.

MX1 klassi teises sõidus sai Gert parema stardi ja avaringilt tulles oli ta kolmandal kohal. Krestinov aega ei raisanud ja paari ringiga möödus ta Irwinist ja Andersonist ning asus sõitu juhtima. Liidrikohta suutis ta kenasti kaitsta ning teist etappi järjest võttis ta sõiduvõidu. Sel korral tuli sellega kaasa ka etapivõit. Teisena lõpetas sõidu Lenoir ning kolmandana Banks-Browne.

Etapi kokkuvõttes teenis esikoha 47 punktiga Krestinov. Teise koha sai 45 punktiga Banks-Browne ja kolmanda 42 punktiga Lenoir. Sarja üldarvestuses on liidrikohal 118 punktiga Lenoir. Teisel kohal on 116 punktiga Irwin ning kolmandal kohal 109 punktiga Krestinov.

MX2 klassis sai Harri Kullas kvalifikatsioonis kirja paremuselt neljanda ringiaja, kiireima aja sõitis välja Mel Pocock. Avasõidus tegi Harri suurepärase stardi ja avaringilt tuli tagasi ta liidrikohal. Terve sõidu jooksul ta oma kohta ei loovutanud ning võttis lõpuks 7,6 sekundilise võidu Mel Pococko ees. Kolmandana lõpetas sõidu Josiah Natzke. Harri ees etapile liidrina tulnud Ben Watson pidi leppima alles viienda kohaga.

Teises MX2 klassi sõidus Harri kahjuks nii head starti ei teinud ja avaringil oli ta seitsmendal kohal. Kullase kiirus oli aga nii hea, et ta tõusis sõidu lõpuks teisele kohale ja kindlustas sellega endale etapivõidu. Sõidu võitis Ben Watson ja kolmanda koha sai Martin Barr.

Etapi kokkuvõttes kuulus kindel esikoht 47 punktiga Harri Kullasele. Teise koha sai 41 punktiga Ben Watson ja kolmanda koha 38 punktiga Josiah Natzke. Üldarvestuses vähendas Kullas vahe liidrikohta hoidva Watsoniga vaid kolmele punktile. Kolmandat kohta hoidev Barr kaotab liidrile juba 36 punktiga.