Hooaja avaetapp_Vihur_600x450

Vihur Motosport sihib motoringraja meistrivõistluste avaetapil poodiumikohti ja rajarekordit

Sellel laupäeval, 20. mail alustatakse Pärnu külje all auto24ringil selle aasta Eesti motoringraja meistrivõistlustega. Vihur Motosport meeskond on algavaks hooajaks valmis ja avaetapile starditakse kokku viie sõitjaga. Ka sellel aastal saab läbi hooaja näha Vihur Motosport meeskonna tsikliga rajal mõnda üllatussõitjat ja esimene neist astub joonele juba sellel laupäeval.

Superbike klassis on Vihur Motosport esindatud kahe sõitjaga. Sellel aastal tiimiga liitunud valitsev Eesti meister Martin Pärtelpoeg ja Sander Luisk. Pärtelpoeg, kes sõidab sellel aastal ka rahvusvahelist tänavaradade sarja, on hooaega juba alustanud, kui sai IRRC esimesel etapil kaheksanda ja neljanda koha. auto24ring on Martinile loomulikult tuttav ja meeskond on ka tehniliselt kahe hooaja vahel kõvasti arenenud. Kui kõik detailid klapivad, siis läheb Pärtelpoeg oma BMW 1000 RR tsikliga püüdma kehtivat rajarekordit. Ja loomulikult ka kõrget poodiumikohta. Konkurendid on laupäeval tugevad, Hannes Soomer ja kiire soomlane Ville Valtonen. Ning loomulikult tiimikaaslane Sander Luisk, kes on hooaja eelsetel treeningutel näidanud head kiirust. Tiimi juhi, Marko Rohtlaane sõnul on reaalne, et mõlemad Vihur Motosport sõitjad lõpetavad etapi poodiumil.

Jüri Randla juunior stardib avaetapil B1200 klassis. Ettevalmistus hooajaks on olnud korralik ja kindlasti on ta oma klassis tugev sõitja, kellega peavad kõik arvestama.
Superstock 600 klassis on oodata rajale Kaiko Kolkaneni ja tiimi nn üllatussõitjaks sellel nädalavahetusel on Kristian Beljajev, kes peale kahe aasta pikkust pausi taas tsikli selga hüppab. Enne seda nädalavahetust on Beljajev paar korda juba rajal käinud ja tsikliga on ta saanud aina rohkem sina peale. Ka selles klassis loodab tiim hooaja avaetapil saavutada poodiumikohti.

Sellel aastal on kavas ka üks uus klass tänavasõitjatele motoringrajas – VihurMoto Rahvaliiga, kuhu on oodatud sõitma kõik, kes motoringrada proovida soovivad. Võistlusrattad selles klassis peavad olema täielikult tänavalegaalsed – seega saad hommikul sõita oma rattaga ringrajale, teha treeningud ja võistlussõidud ning õhtul taas koju tagasi kulgeda.
Võistlustel on alati kohal klassivanem, kes aitab korraldusliku poolega ning VihurMoto on samuti nõuga abiks. VihurMoto hoolitseb ka selle eest, et kui rajal midagi rattaga juhtub, saad selle turvaliselt hoiustada ja koju toimetada.

VihurMoto Rahvaliigas ei saa võistelda sõitjad, kes on varem osalenud kõrgemates klassides (C-klass, B600, B1200, sportlassid). Samuti viiakse sõitja, kes sõidab võistlusel auto24ringil välja aja 1.30,00, järgmisel võistlusel üle kõrgemasse C-klassi.

Laupäeval, 20. mail algavad kvalifikatsioonid kell 13.00 ja võistlussõidud kell 15.00

Täpne ajakava: https://www.msport.ee/wp-content/uploads/2017/03/Motovõistluse-ajakava-V3.pdf

Vaata lisaks: http://vihurmoto.ee

Vihur Motosport Facebook’is: https://www.facebook.com/VihurMoto/