Richard Paat sai motokrossi Euroopa meistrivõistluste etapil viienda koha

Möödunud nädalavahetusel toimus Venemaal Veljaminovos kirde regiooni motokrossi meistrivõistluste teine etapp, kus Richard Paat (AYR Racing Team, KTM) sai klassis EMX65 viienda koha.

Eelkvalifikatsioonis näitas Paat kiireimat aega, kvalifikatsioon ei läinud noormehel nii hästi, kuna tehnikaga oli pisut probleeme, ja stardikohta sai ta valida alles 23ndana. Esimeses sõidus tuli Richardil hakata peale starti konkurente üsna tagant püüdma ja ta sõitis end seitsmendaks. Joosep Pärn (Pärnu Motoclub, KTM) sai aga suurepärase stardi ja esimeses sõidus teise koha.

Teises sõidus sai Richard teisena minema, sõbrast ja konkurendist Joosepist mööda, kes Richardit jälitades ja uuesti mööduda üritades kukkus. Teises sõidus oli Richard viies ning ka etapi kokkuvõttes sai ta viienda koha. Etapi võitis Semen Rybakov Venemaalt kaasmaalase Ilya Khabirov ja lätlase Kirils Maslovsi ees. Eestlastest olid Romeo Pikand (Viljandi VMK, KTM) kaheksas, Joosep Pärn kümnes ja Mark Peterson (Valga MK, KTM) 29. Peale kahte etappi on Pärn 5., Pikand 6., Paat 12. ja Peterson 38.

Klassis EMX85 sai Mikk Martin Lõhmus (HRC Eesti Racing Team, KTM) samal etapil 16. koha.

„Rada oli väga äge – tohutud tõusud ja laskumised, kuid seda põhimõtteliselt ei hooldatud terve võistlusnädalavahetuse jooksul. See tegi eriti 65 klassi poiste jaoks tingimused väga raskeks ja ohtlikuks,“ rääkis Richardi isa Ragnar Paat. Just selles klassis oli väga palju kukkumisi ja vigastusi, enamik ühel kohal, Munamäe sööstlaskumisnõlvale sarnasel järsul laskumisel. Samas kohas kukkus teises sõidus ka Joosep Pärn, kes ülepeakaela kukkudes vigastas lõuga nii, et seda tuli õmmelda.

Kirderegiooni järgmine etapp toimub 25. juunil Ukrainas.