Varik-Miil tegid Kegumsis hooaja parima tulemuse

Kert Varik-Maarek Miil

Kert Varik / Maarek Miil tegid sel nädalavahetusel Lätis Kegumsis toimunud külgvankrite motokrossi maailmameistrivõistluste viiendal etapil hooaja parima tulemuse, saades üheksanda koha.

Laupäeval oma kvalifikatsioonisõidus neljanda koha saanud Varik / Miil startisid sel hooajal esimest korda esireast. Kasutusel oli hooaja alguses valminud AYR raami asemel WSP raam ja see sobis korvipaari kätte hästi. Esimeses sõidus olid kaheksandana stardikohta valinud eestlased kümnendad. teise sõidu start nii hästi ei läinud, konkurente hakati jahtima 17. kohalt ning lõpuks kihutati end kaheksandaks. Etapi kokkuvõttes said Varik / Miil üheksanda koha.

Kegumsi etapi võitsid Danel Willemsen / Robbie Bax (Holland), teised olid Etienne Bax / Nicolas Musset (Holland-Prantsusmaa) ja kolmandad Valentin Giraud / Elvijs Mucenieks (Prantsusmaa-Läti). Maailmameistrivõistlusi juhivad Bax / Musset, kellel on 226 punkti, Varik / Miil on üldarvestuses 13. (64 p).

Eestlastest olid Markus Normak / Karl-Albert Kasesalu veel 17. Nende esimene sõit ebaõnnestus, kuna kukkumise tõttu ei suudetud paremat 23. kohast. Kuid teises sõidus suudeti välja pressida 14. koht. Raido Riim / Maurice Lina olid 19., Margo Sonn / Tanel Kõiv 21., Argo Põldsaar / Ruslan Talf 24., Taavi Pungits / Lauri Küttis 25.

Külgvankrite motokrossi MM-i järgmine etapp toimub juuli esimesel nädalavahetusel taas Prantsusmaal.