Motokrossi EMV teise etapi klassis 85cc võitis Sampo Rainio

Eile toimus Kihli motokeskuses Türil motokrossi Eesti meistrivõistluste teine etapp klassidele 85cc, 65cc ja Pitbike Open. 85cc klassis võidutses soomlane Sampo Rainio, kes finišeeris kindlalt esimesena mõlemas võistlussõidus.

Suurepärastes tingimustes toimunud võistluspäeval osales 90 võidusõitjat seitsmes võistlusklassis viiest riigist. Sama võistluse raames toimus ka motokrossi Eesti noorte karikasarja neljas etapp ning 85cc ja 65cc klasside sõitjad said punkte mõlemas arvestuses.

Noor Soome võidusõitja, kes Kihlis treenis terve nädala, sõitis parima tulemuse juba Citroen 85cc klassi kvalifikatsioonis, edestades 1,3 sekundiga Romeo Karu (KTM, KTM Racing Estonia) ja 3,7 sekundiga Martin Michelist (KTM, RedMoto Racing). Esimest sõitu läks Rainio (KTM) ja Michelise ees juhtima Karu, kes terviseprobleemi tõttu ei ole aga saanud mitu nädalat treenida ning kaheksandal ringil langes ta kolmandaks. Teises sõidus läks Rainio kohe juhtima ja Karul-Michelisel pikalt eest. Kaks selle sõidu kiiremat eestlast pidasid maha vägeva duelli, laskmata konkurenti hetkekski kaugemale kui paar meetrit ja üksteisest pidevalt mööda sõites. Finišis jäi Michelis siiski peale, Karu oli kolmas. Rainio, Michelis, Karu oli paremusjärjestus ka etapi kokkuvõttes. Eesti meistrivõistluste arvestuses säilitas Karu liidripositsiooni, ENKV sarjas juhib aga Mikk Martin Lõhmus (KTM, PMC Honda Racing), kes Kihli etapil oli neljas.

Klassis Citroen 65cc oli kvalifikatsiooni kiireim Joosep Pärn (KTM, Pärnu Motoclub), kuid esimese sõidu stardist sai kõige parema lähte Richard Paat (KTM, AYR Racing Team), kes juhtis kindlalt ka kogu võidusõitu, Pärn oli teine ja lätlane Janis Kubulins (Husqvarna) kolmas. Teine sõit kulges Kubulinsi juhtimisel, seekord pidasid omavahel duelli Pärn ja Paat, kuid selles sõidus pani oma paremuse maksma Pärn. Etapi võitis Kubulins Paadi ja Pärna ees. Lätlane juhib ka Eesti meistrivõistluste arvestuses, ENKV sarjas on liider aga Paat.

Pitbike Open klassis oli suveräänne liider Heido Havam (Rotek, HRC Eesti Racing Team), kes võitis esimese sõidu pooleminutilise eduga Henri Remma (YCF, Freetime Racing) ees ka hoolimata kvalifikatsioonis rikke tõttu kadunud neljanda käiguta. Kolmanda koha sõitis välja Targo Tintso (BucciMoto, Kagu MK), kes suutis edukalt selja taga hoida teda jälitanud Marko Lepiku (BucciMoto, Mini RC). Teises sõidus sai väga hea stardi Lepik, kes Havami endast mööda lasi ja pidi alla vanduma ka Remmale, kuid seekord Tintsot edestas. Kaks ringi enne lõppu tegi Havam olukorra aga huvitavaks, pidades kohtuniku märguannet finišilipuks ning keerates boksi. Hetke pärast naasis ta rajale ja suutis võistlussituatsioonis välja sõita teise koha, kuid kohtunike otsusega sai sellest siiski sõidu võit. Havam võitis nii etapi Remma ja Lepiku ees kui ka sälitas liidripositsiooni EMV arvestuses.

Kõige pikem stardirivi, koguni 24 osavõtjat, oli Kihlis 50cc klassis. Kvalifikatsiooni kiireim Remi Felman (KTM, RedMoto Racing) leppis esimeses sõidus viienda kohaga Jekabs Kubulinsi (KTM), Enriko Peilmani (KTM, RedMoto Racing), Sigmar Retpapi (KTM, Linnamäe Krossiklubi) ja Karl Teesalu (KTM, RedMoto Racing) järel. Teise sõidu kindel liider oli Peilman, kes võitis ka etapi, väga hea sõidu tegi teist positsiooni hoidnud Teesalu, Felman sõitis välja kolmanda koha. Peilmani järel astusid poodiumi teisele ja kolmandale astmele Teesalu ja Kubulins. ENKV sarjas jätkab liidrina lõunanaaber Kubulins.

Toit’s 50cc PW/Mini klassis võitis mõlemad sõidud Lucas Leok (KTM, Sõmerpalu Motoklubi) Krevor Marcel Nõmme (KTM, Kahro Racing) ja Mattias Tamekanti (KTM, RedMoto Racing) ees. Oma võistlusdebüüdi tegi üheksa väikese motosportlase seas ka Meico Vettiku vend Rasmus Vettik.

Klassis Juunior Moto Q 50 võitis mõlemad sõidud Karl Koho (Apex, Äksi Motoklubi). Teises sõidus pakkus talle visa konkurentsi esimese sõidu neljanda koha omanik Sander Oinus (Apex, Motoklubi K&K), kuid viimasel ringil pääses Koho siiski mööda. Etapi kolmanda koha võitis Ian Vares (Apex, Saaremoto).

Corno Kaubad Q 100 klassis käis esimeses sõidus Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team) selja taga tihe rebimine Rasmus Sõna (Honda, Äksi Motoklubi), Karl Robin Rillo (Honda, RedMoto Racing) ja Tanel Põdra (Honda, Pärnu Motoclub) vahel. Esimese sõidu lõpetas teisena Rillo, Põdra oli kolmas. Teises sõidus pakkus Põdra Salujõele ägedat konkurentsi, kuid mööduda temast ei suutnud. Finišis jäi vahe vaid 0,5 sekundit. Rillo oli kolmas ja etapi kokkuvõttes Salujõe esimene, Põdra teine, Rillo kolmas.

Motokrossi Eesti noorte karikasari ja Pitbike Open Eesti meistrivõistlused jätkuvad 2. juulil Jõgeval Linnamäe krossirajal.

Täname ka toetajaid Hartwall Jaffa ja Jungent.