Rannar Uusna saavutas maailma raskeimal hard endurol 52. koha

Erzbergrodeot peetakse maailma raskeimaks hard enduroks ja Rannar Uusna saavutas võistlusel esimest korda osaledes 52. koha.

Võistlus toimub Austrias suures karjääris, mille töö katkestati hard enduro toimumise ajaks 23ndat korda. Raudmäe jalamile Red Bull Hare Scramble’i stardijoonele kogunes pühapäeval 500 võistlejat, et rünnata 35 kilomeetri pikkust ülirasket rada ja enamik osalejaist teadis juba ette, et nad ei jõua tipus asuvasse finišisse.

Uusna lõpetas võistluse 52. kohal Carl’s Dinner nimelises kontrollpunktis. „Olen oma esimese päris hard enduro võistluse tulemusega rahul – ma ei jõudnud küll finišisse, kuid täitsin oma eesmärgi,“ ütles Uusna. “Stardis sain viiendana minema, hoidsin seda kohta viienda kontrollpunktini, kus poole mäe pealt pidi paremale keerama, kuid ei pannud seda tähele ning pidin alla tulema ning uuesti proovima. Rohkem suuri apse sisse ei lastnud ja sain mägedest ilusti üles. Kivid tegid oma töö ja küpsetasid mu täitsa läbi. Sinna ka mu sõit lõppes.”

Põhisõidus oli üldse kokku 25 kontrollpunkti. Pühapäevasesse põhisõitu pääses 500 võidusõitjat, kuid võistlusel osales kokku 1500 endurotajat. Uusna aeg põhisõidus oli 03:40,19. Võitja, hispaanlane Alfredo Gomez jõudis finišisse, mäetippu, 2 tunni ja 17 minutiga.

Reedel peetud proloogi esimeses sõidus elas Uusna üle väikese kukkumise ja lõpetas 78. kohal. Laupäeval oli tulemus märksa parem ning kokkuvõttes sai Uusna Iron Road nime kandvas proloogis klassis Single viienda koha.

Võistlust on võimalik videos järele vaadata Red Bulli kodulehelt: https://www.redbull.com/int-en/erzbergrodeo-2017-red-bull-hare-scramble-alfredo-gomez-wins

Tulemused: https://erzbergrodeo.at/view/p96/red_bull_hare_scramble_results