Romeo Karu sai EM-etapil Ukrainas teise koha

Ukrainas tähistasid noored Eest krossisõitjad ka jaanipäeva.

Sel nädalavahetusel Ukrainas Kovelis toimunud kirderegiooni Euroopa meistrivõistluste etapil sai Romeo Karu (KTM, KTM Racing Estonia) klassis EMX85 teise koha.

Tänase esimese võistlussõidu Karu lätlaste Mairis Pumpursi ja Edvards Bidzansi ees võitis, kuid teises oli Pumpursi järel teine ning etapi kokkuvõttes andis see samuti Pumpursiga võrdsete punktidega teise koha. Kolmas oli Alexey Orlov (Venemaa). Peale kolme etappi on Karu üldarvestuses kuues ja võimalused juuli keskel toimuvasse finaali pääseda väga head.

Klassis EMX65 oli Richard Paat (KTM, AYR Racing Team) eilses kvalifikatsioonis teine, kuid tänahommikusel treeningul elas läbi suure kukkumise. „Alguses tundus, et finaali poiss sõita ei saagi,“ ütles Richardi isa Ragnar Paat. Noormees kogus end siiski nii palju, et suutis esimeses sõidus välja sõita kaheksanda ja teises seitsmenda ning etapi kokkuvõttes kaheksanda koha.

Üldarvestuses edestas Paati ühe punkti ja ühe kohaga Joosep Pärn (KTM, Pärnu Motoclub), kes oli sõitudes kuues ja kaheksas. Romeo Pikand (KTM, Viljandi VMK) oli kokkuvõttes 16. ja Mark Peterson (KTM, Valga MK) 19.

Peale kolme etappi on Pärn kuues, Paat üheksas ja Pikand kümnes ning kõigil kolmel on kindel šanss finaalvõistlusele pääseda. Enne seda toimub veel regiooni neljas etapp Lätis Stelpes.

Ukrainas tähistasid noored Eest krossisõitjad ka jaanipäeva, foto erakogu.