Tanel Leok sai Itaalia MM-etapil 13. koha

Motokrossi maailmameistrivõistlused jätkusid sel nädalavahetusel Itaalias Ottobiano krossirajal. Üliraskel etapil sai Tanel Leok MXGP klassis 13. koha, Priit Rätsep oli 17-s. Etapi võitis Antonio Cairoli.

MXGP klassi avasõidus said eestlased Priit Rätsep ja Tanel Leok üsna sarnase stardi. Mõlemad olid avaringidel teise kümne keskel. Leok ees ja Rätsep tema seljataga, nii sõitsid mehed pikka aega. Parimal hetkel tõusid Leok ja Rätsep 13-ndaks ja 14-ndaks. Sõidu lõpus mõlema hoog rauges ning finišisse tulid nad viieteistkümnendana ja kuueteistkümnendana. Esikohale pidasid kõva duelli Cairoli ja Herlings. Kogu sõidu jooksul üritas Herlings Cairolist mööduda, kuid lõpuks väsis ta ise ja andis alla. Cairoli võttis kodupubliku ees sõiduvõidu, Herlings lõpetas teisena ja Paulin kolmandana.

MXGP klassi teine sõit kujunes sõitjate jaoks tõeliselt raskeks. Suures kuumuses ja raskel rajal näitas taas võimu sarja liider Cairoli. Kuigi sõidu keskel suutis Herlings temast mööduda, siis sõidu lõpus ei olnud Herlingsil enam Cairoli vastu midagi panna ja itaallane võttis lõpuks 30-sekundilise võidu. Kolmandana lõpetas sõidu Anstie. Leok sai teises sõidus korraliku stardi ja hoidis avaringil kohta esikümne piiril. Sõidu jooksul langes ta korraks juba kuueteistkümnendaks, kuid lõpuks õnnestus siiski neljateistkümnendana lõpetada. Rätsep kukkus kohe avakurvis ja tal tuli viimaselt kohalt tulema hakata. Priit suutis sõidu lõpuks kaheksateistkümnendaks tõusta.

Etapi kokkuvõttes teenis 50 punktiga esikoha Cairoli. Teise koha sai 44 punktiga Herlings ja kolmanda koha Anstie (36 p). Leok teenis 13 punkti ja 13. koha. Rätsep oli 8 punktiga seitsmeteistkümnes. Maailmameistrivõistluste üldarvestuses on Leok 15. (123 p). Rätsep tõusis 13 punktiga 27. kohale. Liidrina jätkab Cairoli (431 p).