960-tanel-leok-foto-rauno-kais

Tanel Leok sai raskel Venemaa MM-etapil 17. koha

Motokrossi maailmameistrivõistluste kümnes etapp toimus möödunud nädalavahetusel Venemaal. Porikrossiks kujunenud etapil sai Tanel Leok MXGP klassis seitsmeteistkümnenda koha. Etapivõidu teenis Clement Desalle.

MXGP klassi avasõidus oli head tulemust tegemas Tanel Leok. Enamuse sõidust hoidis ta kohta top 10 piirimail, kuid kahjuks mõned minutid enne sõiduaja täis saamist jäi tema tsikkel seisma. Ligi kuus minutit üritas Tanel ratast käima ja saada ja lõpuks see tal ka õnnestus, kuid kõrget kohta enam püüda polnud võimalik. Lõpuks läks talle kirja 20-s koht. Sõidu esiemst poolt juhtis Antionio Cairoli, kuid poolel sõidumaal möödus temast Jeffrey Herlings, kes lõpuks sõidu ka kindlalt võitis. Cairoli lõpetas teisena ja Desalle kolmandana.

MXGP klassi teine sõit meenutas rohkem enduurot kui motokrossi. Üliraskel rajal võttis sõiduvõidu Clement Desalle. Teisena lõpetas sõidu pikka aega liidrikohta hoidnud Febvre. Kolmandaks tõusis viimaste ringidega Paulin. Leok suutis raske sõidu kolmeteistkümnendana lõpetada.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok üheksa punktiga 17-nda koha. Teise etapivõidu järjest sai Clement Desalle. Teise koha sai Herlings ja kolmanda koha Paulin. Üldarvestuses on Leokil koos 110 punkti ja sellega hoiab ta viieteistkümnendat kohta. Liider on 381 punktiga Cairoli.

,