Eestlased olid endurosprindi Balti karikaetapil sunnitud lõunanaabri paremust tunnistama

Lätis, Madonas toimunud Balti karikavõistluste teisel etapil endurosprindis suutsid Eesti sõitjad koju tuua viis poodiumikohta.

Sprindidistantsile kohaselt toimus võistlus ühel päeval ning kokku läbiti üheksa katset. Absoluutarvestuses näitasid kõige kibedamat minekut E-2 klassi sõitjad. Võidu võttis lätlane Ivo Šteinbergs, edestades 26,7 sekundiga Martin Leokit (Sõmerpalu MK). Kolmandaks tuli päeva esimese poole liidritega samas tempos läbinud Priit Biene (RedMoto Racing).

Martin Leok (vasakul) ja Priit Biene stardiootel.
Martin Leok (vasakul) ja Priit Biene stardiootel.

Kolmest etapist koosneva karikavõistluste punktitabelis on liider endiselt avaetapil võitnud Biene 35 punktga. Võrdsete punktidega järgneb talle Šteinbergs ja vaid punktiga jääb maha Leok.

E-3 klassis võttis võidu Elary Talu (Sõmerpalu MK) edestades lähimat konkurenti turvalise edumaaga. Talle järgnesid lätlased Krists Zicmanis ja Lauris Ermanis. Talu juhib võistlusklassis ka pärast kahte etappi. E-1 klassis eestlased rajale ei startinud, kuid esimese etapi võitnud Veiko Rääts (Sõmerpalu MK) kokkuvõttes teisel kohal. Kolmas on Tõnu Kallast (Paikuse MK).

Seenioride klassis läks võit kogenud lätlasele Einārs Vintersile. Ka ülejäänud kohad esikolmikus hõivasid lätlased, kuid neljandana lõpetas Mart Meeru (Sõmerpalu MK), kes jäi võitjale alla kahe minutiga. Üle 40-aastastele mõeldud klassis on punktitabeli liider Lätis kolmandaks tulnud leedulane Danielius Žoštautas. Kahe punktiga kaotab talle teiselt etapilt kõrvale jäänud Jarko Metsis (RedMoto Racing), olles kogunud 22 silma.

Hobiklassis tegi ainsa eestlasena kaasa Jüri Kommer (Tartu EK), kes lõpetas võistluse seitsmendana. Veteranid +50 klassis oli Valdek Haugas (Kiviõli MK) viies ja C-klassis osalenud Kristjan Kuill teenis teise koha. Quadide arvestuses võistles neli eestlast, kellest ainsana pääses esikolmikusse Kalev Kõivsaar (Motohai), tulles kolmandaks.

Kolmest osavõistlusest koosnevad Balti karikavõistlused leiavad oma lõpplahenduse 23. septembril Eestis, Tori-Jõesuus.

Fotod: Erakogu
Foto allkirjad: e2_top3.JPG – E-2 klassi esikolmik: võitja Ivo Šteinbergs (keskel), teine Martin Leok (vasakul) ja kolmas Priit Biene.
leok_biene.JPG –