Juunioride motokrossi maailmameistrivõistlused aitavad läbi õnnetuse liikumispuude saanud lapsi ja noori

Juba sellel nädalavahetusel, 29.-30. juulil toimuvad Tartumaal, Haaslava vallas asuvas Lange motokeskuses selle aasta juunioride motokrossi maailmameistrivõistlused. Starti tuleb üle 200 sõitja 30 riigist, eksootilisemateks riikideks saab lugeda näiteks Jaapanit, Austraaliat ja Panamat. Laupäevaste kvalifikatsioonide järel selgub igas masinaklassis (65cc, 85cc ja 125cc) 40 sõitjat, kes pääsevad pühapäevastesse võistlussõitudesse. Lange motokeskuses toimuv võistlus on heategevuslik, kõik võistluse tulud annetatakse läbi õnnetuse liikumispuude saanud lastele. Seda toetab ka pühapäeval toimuv oksjon, kus müüki tuleb tänaste motokrossi tippude sõiduvarustus.

Oksjon toimub pühapäeval, 30. juulil kahe sõiduvooru vahel, orienteeruvalt kell 13.40. Oksjonil pannakse välja sõiduvarustus järgmistelt sõitjatelt:

Antonio Cairoli (Itaalia) – kaheksakordne motokrossi maailmameister, 2017 maailmameistrivõistluste liider MXGP klassis
Jeffrey Herlings (Holland) – kolmekordne motokrossi maailmameister, juunioride maailmameister 85cc (2008)
Tanel Leok (Eesti) – kahekordne juunioride maailmameister 85cc ja 125cc (2000 ja 2001)
Pauls Jonass (Läti) – kahekordne juunioride maailmameister 85cc ja 125c (2011 ja 2013), 2017 maailmameistrivõistluste liider MX2 klassis
Jeremy Van Horebreek (Belgia) – MXGP hõbe (2014)
Romain Febvre (Prantsusmaa) – MXGP maailmameister (2015)
Jago Geerts (Belgia) – juunioride maailmameister 125cc (2016)
Meico Vettik – juunioride MM hõbe 85cc (2016)

Kohapeal on olemas ka kaardimakse võimalus.

Jaanika Klopets, Eesti Liikumispuudega Inimeste Liidu tegevjuht: “Läbi varasemate heategevuskrosside saime üheskoos pakkuda õnnetuses liikumispuude saanud lastele ja nende peredele mitmeid positiivseid elamusi. Oleme äärmiselt rõõmsad, et selline koostöö jätkub, see tähendab meie kõigi jaoks palju. Täname ja aitame ka omalt poolt kaasa selle sündmuse toimumise osas ning kutsume kõiki Langele kaasa elama ja head tegema.”

Laupäeval, 29. juulil sõidetakse kvalifikatsioonid, pühapäeval, 30. juulil kõikide klasside kaks võistlussõitu, esimene start on kell 11.30 ja päeva viimane start on 16.10. Startide järjekord: 65cc, 85cc ja 125cc.

Lange motokeskuses on nädalavahetusel tegevust kogu perele, kohapeal on KTM’i rada lastele, kus saab teha esimesed proovisõidud kas väikese mootorratta või ATV’ga. Kõigile allameetrimeestele on sissepääs tasuta ja täpsem piletiinfo on siin: https://www.ticketer.ee/juunioride-motokrossi-maailmameistrivoistlused/

Juunioride motokrossi maailmameistrivõistlused Lange motokeskuses Facebook’is: https://www.facebook.com/events/185651028587941/

Lange motokeskus: www.langemotokeskus.com