Tanel Leok sai Tšehhi MM-etapil 15. koha

Tanel Leok, foto Rauno Kais

Motokrossi maailmameistrivõistluste kolmeteistkümnes etapp toimus nädalavahetusel Tšehhis Loketi krossirajal. MXGP klassis osalev Tanel Leok sai head sõitu tehes viieteistkümnenda koha.

Etapivõidu teenis Antonio Cairoli. MX2 klassis sai etapivõidu Pauls Jonass.

MXGP klassi avasõidus tegi parima stardi Tim Gajser, teisele kohale pääses Desalle ning kolmandale kohale Paulin. Esikolmik sõitis samas järjestuses praktiliselt terve sõidu. Alles sõidus lõpus hakkas hoogu üles võtma Cairoli, kes esmalt möödus Paulinist ning seejärel püüdis ta kinni ka Desalle´i. Belglane sel korral siiski pääses, sest sõit sai enne läbi. Sõidu võitis Gajser, teine Desalle ja kolmas Cairoli. Väga hea sõidu tegi ka Tanel Leok, kes peale kehva starti tõusis kolmanda kümne keskelt lõpuks viieteistkümnendaks. Kuna Leok pidi kogu etapi vältel erinevaid detaile testima ja need väga hästi ei toiminud, ei jäänud sõitja oma esitusega eriti rahule.