Lange motokeskuses toimuvate juunioride motokrossi maailmameistrivõistluste finaali jõudis kaheksa Eesti sõitjat

Laupäeval sõideti Tartumaal, Haaslava vallas asuvas Lange motokeskuses selle aasta juunioride motokrossi maailmameistrivõistluste ajasõidud, millega selgus 120 sõitjat, kes asuvad pühapäeval võitlema selle aasta maailmameistritiitlite eest. Igas klassis (65cc, 85cc ja 125cc) saab finaali 40 sõitjat. Kokku läks täna rajale 182 sõitjat 28 riigist ja Eesti koondise 17 sõitjast tagas endale koha pühapäevastesse finaalidesse 8 sõitjat.

Kõige edukam oli eestlastele 125cc klass, kus teise grupi ajasõidus oli kiireim eelmise aasta 85cc klassi juunioride MM’i hõbemedalimees Meico Vettik. Esimeses kvalifikatsioonigrupis oli kolmas Andreas Hiiemägi. Kõigis kolmes klassis on sõitjad jagatud kahte kvalifikatsioonigruppi, 125cc klassis oli kahes grupis kokku rajal 68 sõitjat. Meico Vettik näitas oma grupi parimat ringiaega 1.35,979, mis oli 0,008 sekundi võrra kiirem tänavusest Euroopa meistrist, Brian Moreaust (Prantsusmaa). Kolmas oli Kevin Horgmo Norrast, kes oli tänavu selle klassi Euroopa meistrivõistlustel neljas.

Andreas Hiiemägi juhtis pikalt oma kvalifikatsioonigruppi, siiski suutsid kaks meest temast kiirema aja sõita, kiireim oli Gianluca Facchetti Itaaliast, kes oli Euoopa meistrivõistluste kolmas ja teine Mikkel Haarup Taanist, kelle koht Euroopa meistrivõistlustel oli teine. Aja 1.35,991 välja sõitnud Hiiemägi kaotas neile vastavalt 1,050 ja 1,278 sekundit. Pühapäevastes sõitudes läheb esimesena stardikohta valima Facchetti, kuna tema aeg oli kiirem. Teisena pääseb valima Vettik. Hiiemägi läheb stardipuud valima viiendana.

Meico Vettik: „Hea, et sain oma kiire ringi suht alguses ära teha, pärast oli juba keerulisem ja väga rahul selle tulemusega.“

Andreas Hiiemägi: „Meie eesmärk oli kohe alguses esimeste hulgas rajale saada, et ilma segamata oma hea ring ära teha. Plaan õnnestus ja nüüd ootavad homme ees kaks olulist sõitu, kus kõik on võimalik.“

Otse finaalidesse tagasid endale veel Eesti sõitjatest koha Jörgen-Matthias Talviku, kes oli oma grupis 11. kohal ja Henry Vesilind, kes oli oma sõidus 15. Läbi Last Chance sõidu said võimaluse finaalikohta püüda Robert Saun, Kairo Katkosilt ja Allar Pent. Last Chance sõidust pääseb finaali neli sõitjat, kahjuks meie sõitjad edasi ei saanud, kui Allar Pent oli 25, Kairo Katkosilt 27 ja Robert Saun 30.

85cc klassist sai otse pühapäevasesse finaali edasi Romeo Karu, kes oli oma kvalifkatsioonigrupis 17. kohal. Martin Michelis jäi oma grupis napilt 18 parema hulgast välja, mis oleks taganud edasipääsu finaali. 0,187 sekundit oli ta parimal ringil aeglasem kui 18. koht. Kevin Sleng oli oma grupi 20. kohal, Kaarel Tilk 26 ja Mikk Kallion 27. Last Chance sõidus, kust edasi finaalidesse pääseb neli paremat, meie poisid kahjuks nendele kohtadele ei mahtunud. Kevin Sleng oli kümnes, Martin Michelis 11, Mikk Kallion 17 ja Kaarel Tilk 19.
85cc klassi ajasõidu esimese grupi võitis britt Eddie Jay Wade, teine oli Max Pahlsson Rootsist ja kolmas Kay de Wolf Hollandist. Teises grupis oli kiireim Noel Nilsson Rootsist, teine Adam Kovacs Ungarist ja kolmas Kay Karssemakers Hollandist.

65cc klassis said otse finaali Joosep Pärn, kes oli oma klassi 11, Richard Paat, kes oli 13 ja Kennert Nurja, kes oli samuti oma klassi 13. kohal. Läbi Last Chance sõidu pidid finaali pääsu püüdma Romeo Pikand ja Mark Peterson, kahjuks kumbki noortest sõitjatest nelja parema hulka ei mahtunud. Peterson oli 16. kohal ja Pikand ei startinud sellesse sõitu.
65cc klassis oli esimese grupi kiireim Ferrucio Zanchi Itaaliast, teine Ivano Van Erp Hollandist ja kolmas Maksymilian Chwalik Poolast. Teises grupis oli võitjaks Mads Fredsoe Taanist, teine Jakob Madsen samuti Taanist ja kolmas oli Ollie Colmer Suurbritanniast.

Juunioride motokrossi maailmameistrivõistluste finaalsõidud peetakse Lange motokeskuses pühapäeval, 30. juulil ja esimene start on kell 11.30 ja päeva viimane start on 16.10. Startide järjekord: 65cc, 85cc ja 125cc ja igas klassis peetakse kaks sõitu, mille kokkuvõttes selguvad maailmameistrid.

Võistlus on heategevuslik ja tulud lähevad läbi õnnetuse liikumispuude saanud laste toetuseks. Seda toetab ka oksjon, kus on müügis tänaste tippsõitjate nagu Antonio Cairoli, Tanel Leoki, Jeremy van Horebreeki, Jeffrey Herlingsi jpt sõiduvarustus. Oksjoni algus on orienteeruvalt kell 13.40, kahe sõiduvooru vahel.

Lange motokeskuses on nädalavahetusel tegevust kogu perele, kohapeal on KTM’i rada lastele, kus saab teha esimesed proovisõidud kas väikese mootorratta või ATV’ga. Kõigile allameetrimeestele on sissepääs tasuta ja täpsem piletiinfo on siin:

15 € Päevapilet
Tagab sissepääsu vaid ühele võistluspäevale.

20 € Kahe päeva pilet
Tagab sissepääsu kahel võistluspäeval, piiratud kogus.

5 € Lapsele / Pensionärile
Päevapilet lastele 10-17 eluaastat (k.a.) ja pensionäridele.

Juunioride motokrossi maailmameistrivõistlused Lange motokeskuses Facebook’is: https://www.facebook.com/events/185651028587941/

Lange motokeskus: www.langemotokeskus.com