Meico Vettik võitis juunioride motokrossi MM’il oma kvalifikatsioonigrupi, Andreas Hiiemägi kolmas

Lange motokeskuses sellel nädalavahetusel toimuvad juunioride motokrossi maailmameistrivõistlused algasid Eesti sõitjatele hästi. Vabatreeningutega alanud päev jätkus ajasõitudega. 125cc klassi teise grupi ajasõidus oli kiireim eelmise aasta 85cc klassi juunioride MM’i hõbemedalimees, Meico Vettik. Esimeses kvalifikatsioonigrupis oli kolmas Andreas Hiiemägi.

Kõigis kolmes klassis on sõitjad jagatud kahte kvalifikatsioonigruppi, 125cc klassis oli kahes grupis kokku rajal 68 sõitjat. Meico Vettik näitas oma grupi parimat ringiaega 1.35,979, mis oli 0,008 sekundi võrra kiirem tänavusest Euroopa meistrist, Brian Moreaust (Prantsusmaa). Kolmas oli Kevin Horgmo Norrast, kes oli tänavu selle klassi Euroopa meistrivõistlustel neljas.

Andreas Hiiemägi juhtis pikalt oma kvalifikatsioonigruppi, siiski suutsid kaks meest temast kiirema aja sõita, kiireim oli Gianluca Facchetti Itaaliast, kes oli Euoopa meistrivõistluste kolmas ja teine Mikkel Haarup Taanist, kelle koht Euroopa meistrivõistlustel oli teine. Aja 1.35,991 välja sõitnud Hiiemägi kaotas neile vastavalt 1,050 ja 1,278 sekundit. Pühapäevastes sõitudes läheb esimesena stardikohta valima Facchetti, kuna tema aeg oli kiirem. Teisena pääseb valima Vettik. Hiiemägi läheb stardipuud valima viiendana.

Otse finaalidesse tagasid endale koha Eesti sõitjatest 125 cc klassis veel Jörgen-Matthias Talviku, kes oli oma grupis 11. kohal ja Henry Vesilind, kes oli oma sõidus 15. Läbi Last Chance sõidu saavad võimaluse finaalikohta püüda Robert Saun ja Allar Pent. Last Chance sõidust pääseb neli sõitjat, kokku on finaalides stardipuu taga 40 sõitjat.

Laupäeval, 29. juulil sõidetakse kvalifikatsioonid, pühapäeval, 30. juulil kõikide klasside kaks võistlussõitu, esimene start on kell 11.30 ja päeva viimane start on 16.10. Startide järjekord: 65cc, 85cc ja 125cc.