Henry Vesilinnu kodune MM läks tõrkuva tehnika nahka

Läinud nädalavahetusel sõideti Lange motokeskuses tänavused juunioride motokrossi maailmameistrivõistlused, kus MX125 klassis oli stardis ka eelmisel hooajal veel 85cc klassis võistelnud Henry Vesilind.

MX125 klassis oli Langele finaali pääsemise eest võistlema tulnud ühtekokku 68 noort krossimeest üle maailma. Henry Vesilinnu nädalavahetus algas positiivselt, kui ta sõitis vabatreeningul välja 8nda aja ning ajasõidus sai kirja 15nda aja, mis tähendas, et noormees pääses kindlalt otse finaali.

Päevad ei ole aga vennad ja nii juhtus ka paraku Vesilinnuga, kes oli sunnitud mõlemad finaalsõidud katkestama ning talle märgiti lõpuprotokolli 40s koht. Maailmameistriks tuli itaallane Gianluca Faccetti, hõbeda sai taanlane Mikkel Haarup ja pronksi norrakas Kevin Horgmo.

“Laupäeval sain kvalifaktsioonis endale piisavalt kiire aja, et kindla peale finaali saada, mis oli väga positiivne ja andis finaalideks hea enesetunde. Pühapäeva hommikul toimunud soojendussõidus võtsin rahulikult ja vaatasin rada, et endale parimad trajektoorid leida,” rääkis Vesilind, kellel oli raja ääres vaieldamatult kõige suurem fännilipp, mida oli näha igale poole üle raja. “Esimeses sõidus hakkas aga mul poole distantsi peal tsikli käigukast ragistama ja pidin sõidu katkestama. Isa helistas siis kohe vend Veikole, kes hakkas kiiresti Tallinnast teise mootoriga Tartu poole kihutama ning viimasesse starti minnes oli juba vend mootori ära toonud ning isa ja onu Kalvi ka tsikli kokku pannud. Start oli hea, kui sain minema 13ndal kohal. Suutsin oma positsiooni säilitada, aga kuna mootor oli teine, siis mingil põhjusel hakkas mul kurvides tsikkel kinni pooma ja päris mitu korda jäi mul natukene kukkumisest puudu, kuni siis lõpuks ühes kurvis ma pikali olingi ja pidin jälle sõidu katkestama. Kokkuvõttes jäi päris palju asju kripeldama, aga võitleme ja treenime kõvasti edasi. Tänan kõiki oma toetajad: Hiieko, Kenomer, Fresh-Est, Etsnord, Aavetransport, Unibox, Kauritmoto, Raasiku Vald, Värvilised, Värska, Kaes, Klaar, Egle Pennula, Kalvi Kanarbik, Andrus Sepp ning oma perekonda.”