Lange motokeskuses selgusid tänavused juunioride motokrossi maailmameistrid

Pühapäeval, 30. juulil selgusid Tartumaal, Haaslava vallas asuvas Lange motokeskuses selle aasta juunioride motokrossi maailmameistrid. Finaali pääses kolmes klassis kokku 120 sõitjat ja nende hulgas ka 8 Eesti sõitjat, kellest osad sekkusid ka kõrgmate kohtade jagamisse. Kõik maailmameistritiitlid jäid Euroopasse ja Lange motokeskus ning võistluse korraldus said kõigilt osalejatelt, MM-sarja promootorilt ja rahvusvaheliselt alaliidult kiidusõnu.

125cc klassis olid eestlaste ootused suurimad, kui laupäevases ajasõidus sai Meico Vettik oma grupi parima aja ja Andreas Hiiemägi oli oma grupi kolmas. Esimeses sõidus said mõlemad poisid hästi minema, Hiiemägi pidi paraku peale kukkumist tunnistama võistlejaterivis kohtade ära andmist ja peagi keeras ta boksi ja oli sunnitud katkestama. Vettik kihutas vapralt neljandal kohal, kuid sõidu lõpuosas andis kohti ära ja lõpetas seitsmendal kohal. „Start oli hea, kahjuks langes lõpus tempo, ei saanud korralikult hingata ja pingutasin kõvasti, et kohta hoida,“ rääkis Vettik peale sõitu.

Jörgen-Matthias Talviku lõpetas sõidu 28. kohal, Henry Vesilind katkestas tehnilistel põhjustel. Sõidu võitis Gianluca Facchetti Itaaliast, Mikkel Haarup Taanist teine ja Brian Moreau Prantsusmaalt kolmas.

Teises sõidus tegid Hiiemägi ja Vettik taas hea stardi, kihutades esikümnes, Hiiemägi parandas oma kohti ja kodupubliku marulisel toel finišeeris sõidu kuuendal kohal. “Selles sõidus sujus kõik, sain hea rütmi ning on mõnus nädalavahetus sellise kohaga lõpetada,” rääkis Hiiemägi.

Vettiku tempo langes ja kahjuks keeras ta boksi ja katkestas sõidu. Talviku oli 30. kohal ja Vesilind pidi kahjuks taas katkestama. Sõidu võitis ja tuli maailmameistriks Facchetti, maailmameistrivõistluste hõbe läks Taani, Mikkel Haarup, kes oli sõidus kolmas. MM’i pronks jäi samuti Skandinaaviasse, Kevin Horgmo Norrast oli sõidus teine ja kokkuvõttes kolmas. Eestlastest sai parima koha Hiiemägi, kes oli 13. kohal, kohe tema järel, 14. kohal lõpetas kodused maailmameistrivõistlused Meico Vettik. Talviku oli 32 ja Vesilind 40.


85cc klassis oli võistlemas üks Eesti sõitja, Romeo Karu. Noormehe sõitu mõjutas pisut eelmisel päeval ajasõidus toimunud kukkumine. Kohad sõitudes olid 33 ja 35, kokkuvõttes oli tema MM’i tulemus 36. Maailmameistriks tuli britt Eddie Jay Wade, kes võitis mõlemad sõidud. Hõbedale tuli Noel Nilsson Rootsist ja pronksi sai Kay Karssemakers Hollandist.

65cc klassis, kus selgus maailma karikavõitja, oli rajal kolm Eesti sõitjat. Avasõidus sai parima koha Joosep Pärn, kes oli 16, Richard Paat oli 25 ja Kennert Turja 26. Teises sõidus oli taas parim eestlane Pärn, kelle koht oli 17. Nurja koht oli 20 ja Paat pidi kahjuks sõidu pooleli jätma. Eesti poiste kohad MK kokkuvõttes olid järgmised: Pärn 17, Nurja 25 ja Paat 39. Selle klassi maailma karikavõitjaks tuli Ivano van Erp Hollandist, kes võitis mõlemad sõidud. Taani poiss Mads Fredsoe oli kokkuvõttes teine, samad kohad olid tal ka sõitudes ja teise sõidu kolmanda kohaga kindlustas endale kolmanda koha Kayden Minear Austraaliast.