henry-vesilind-foto-rauno-kais

Henry Vesilind Kiviõli EMV etapil neljas

Tänavu MX125 klassis võistleval Henry Vesilinnul oli väga töine nädal, kuna noor krossimees osales nädala keskel toimunud Sõmerpalu staadionikrossil ja täna Kiviõlis peetud Eesti motokrossi meistrivõistluste kolmandal etapil.

Täna sai Vesilind kvalifikatsioonis kirja kuuenda aja. Avasõidus sai noormees stardist minema esikuuiku piirimail, kuid peagi tõusis viiendaks ja samal kohal ta sõidu ka lõpetas. Teine start seevastu õnnestus Vesilinnul väga hästi, kui ta hoidis natuke esikohta, kuid seejärel tuli tal tempos veidi alla anda ja lõpujoone ületas ta neljandana. Sama koha sai ta ka kahe sõidu kokkuvõttes.
Eesti meistrivõistluste arvestuses platseerub Vesilind neljandal kohal ning kolmandast kohast lahutab teda 8 punkti, esikoht asub aga 31 punkti kaugusel.

“Täna ei saanud esimeses stardis hästi minema, kuid suutsin hoogu hoida ja lõpetasin sõidu viiendana. Teine start sain aga väga hästi minema ja hoidsin end liider Vettikul sabas ja suutsin temast ka mööduda, kuid siis tõmbasin ennast kinni ja jaks oli otsas ning pidin turvaliselt lõpuni sõitma. Üldjoontes jäin oma päevaga rahule,” rääkis Vesilind. “Sõmerpalu kvalifikatsioonis mul eriti hästi ei läinud, sest kui läksin kiirele ringile, siis läks tsikkel lainetes natuke käest ära ja maandusin peaga vastu hüppe nukki. Pärast seda hakkas kohe pea valutama, hambast tuli tükk välja ja lisaks läksid ka kaks hammast kõveraks. Esimesse starti minnes oli enesetunne halb, kuna pea valutas ja olin kuidagi jube loid. Stardist sain aga hästi minema ja olin umbes neljas, kuid mõne aja pärast kukkusin ühes kurvis ja tsikkel jäi negatiivse kalde alla. Ma ei saanud seda sealt muda seest terve ringi välja, kuniks keegi abivalmis inimene tuli appi ja mind sealt ära päästis. Kuna mul oli halb enesetunne, siis jätsin sõidu katki ja läksin puhkama. Ega teise starti minnes enesetunne eriti parem polnud. Stardist minnes hakkasin konkurente jälitama kuniks suutsin liidrile Andreas Hiiemäele järgi jõuda ja temaga me edasi sõitsime ning lõpetasin sõidu teisena, mis andis mulle kokkuvõttes kolmanda koha. Olin sellega ise väga rahul, kuna suutsin vaatamata halvale enesetundele korralikku tempot hoida. Tänan kõiki oma toetajad: Hiieko, Kenomer, Fresh-Est, Etsnord, Aavetransport, Unibox, Kauritmoto, Raasiku Vald, Värvilised, Värska, Kaes, Klaar, Egle Pennula, Kalvi Kanarbik, Andrus Sepp ning oma perekonda.”

,