MXGPstart_MXGP_12_POR_2017

Tanel Leok sai Portugali MM-etapil 13. koha

Motokrossi maailmameistrivõistluste kaheteistkümnes etapp toimus nädalavahetusel Portugalis Agueda krossirajal. MXGP klassis tegi hea nädalavahetuse Tanel Leok, etapi kokkuvõttes oli ta kolmeteistkümnes. Etapi võitis Antonio Cairoli, läbi aegade esimese poodiumi Leedule tõi kolmanda kohaga Arminas Jasikonis.

MXGP klassi avasõidus pääses Tanel Leok stardist kohe top 15 piirile. Sõidu jooksul pidas Leok pikka aega võitlust sarja kolmanda mehe Gautier Pauliniga. Korraks õnnestust Tanelil Paulinist ka mööduda, kuid prantslane võttis oma koha peagi tagasi. Sõidu lõpetaski Leok Paulini järel 13. kohal. Esikohale heitlesid teist nädalavahetust järjest Antonio Cairoli ja Jeffrey Herlings. Cairoli juhtis enamuse sõidust, kuid 12-ndal ringil õnnestus Herlingsil temast mööduda. Kuigu Cairoli viimastel ringidel veel üritas, siis Herlingsit ta kätte enam ei saanud. Suurepärase sõidu tegi Arminas Jasikonis, kes tuli finishisse kolmandana.

MXGP klassi teises sõidus tegi parima stardi Cairoli ja koheselt üritas ta teistega ka vahe sisse sõita. Selleks hetkeks kui Herlings teisele kohale tõusis oligi Cairoli edu juba 4 sekundiline. Sellega oligi esikoha saatus otsustatud, sest Herlings kordagi enam löögilähedusse Cairolile ei jõudnud. Super sõidu tegi taas leedulane Jasikonis, kes pidi elu esimese poodiumi nimel kõvasti vaeva nägema. Esmalt tuli tal mööduda eelmise aasta maailmameistrist Gajserist ja seejärel ka Max Naglist. Leedulane lõpetaski sõidu lõpuks kolmandana. Ka Leok tegi väga hea sõidu, start õnnestus tal normaalselt ja taas sai ta sõitu alustada top 15 seast. Kolmeteistkümnendal kohal sõites suutis Tanel Coldnehoffist ja sellega tõusis ta kaheteistkümnendaks. Sõidu lõpus püüdis ta kinni ka Paulini, kuid möödasõitu teha ei õnnestunud.

Etapi kokkuvõttes teenis Leok 17 punkti ja see andis talle kolmeteistkümnenda koha. Esikoha teenis 47 punktiga Cairoli, teise koha sai 47 punktiga Herlings ja kolmanda koha 40 punktiga Jasikonis. Üldarvestuses tõusis Leok 140 punktiga 14. kohale. Liider on 478 punktiga Cairoli, teisel kohal on 387 punktiga Desalle ja kolmandal kohal 383 punktiga Paulin.

,