Keity Meier saavutas neljanda kohaga Eesti läbi aegade parima tulemuse triali EM-il

Nädalavahetusel tehti Itaalias Eesti mototraieli ajalugu: Keity Meier saavutas Euroopa meistrivõistluste neljandal etapil oma elu kõrgeima, 4. koha.

Kokku võistles 21 naist, etapi võitis inglanna Emma Bristow. See on läbi ajaloo parim tulemus Eesti traielisportlase poolt. Euroopa meistrivõistlused lõpetas Meier 180 punktiga 6ndal kohal, võitja Bristow kogus 385 punkti. Meieri treener ja minder tänavusel hooajal on soomlane Kari Paajanen.

„Katsed olid kõigile rasked ja kuumus oli hull. Veidi pabistasin selle pärast, aga pidasin vastu,“ rääkis Meier ise peale võistlust. „Rajad olid kitsad ja ruumi takistusetele pealeminekuks vähe. Tore uuudis on see, et ühtegi linti ma ära ei lõhkunud, aga kõige kergemal katsel sain teisel ringil viie. Piinlik. Sama juhtus ka viimasel katsel.. ilma selliste jamadeta oleks kolmas koht olnud vaid 2 punkti kaugusel… Krambid pole mind võistluste ajal külastanud, kuid täna tuli peale üht katset käsi lenksult ära tõmmata.“

Järgmisel nädalavahetusel astub Keity võistlustulle juba Norras, kus toimuvad tänavused Põhjamaade MV. Tugevamateks konkurentideks on seal kohalikud Norra tüdrukud, kellest nii mõnigi sai täna säru!