Tihemetsas saab näha nii THOR’i uut kui ka ajaloolist sõiduvarustust

Eeloleval nädalavahetusel toimub Lauri krossirajal selle hooaja viimane motokrossi Eesti meistrivõistluste etapp Eesti pinnal. Tihemetsas on laupäeval esitletud ka suur Thor krossivarustuse väljapanek, kus saab tutvuda maailmakuulsa tootja nii tänase, homse kui ka eilse varustusega.

Thor loodi neljakordse 250cc motokrossi maailmameistri (19962-63, 1966-67) rootslase Torsten Hallmani poolt 1968 aastal San Diegos, Californias. Kaks aastat enne seda saadeti Hallman Husqvarna poolt Ameerikasse, tutvustama maailma suurimal motokrossiturul Husqvarna mootorrattaid.

Hallman domineeris täielikult, võites iga võistluse USA rannikul, millel osales ning seda nii motokrossis, kõrbesõitudes ja paljudel muudel aladel. Ta osales seal ühtekokku 23 võistlusel ja jäi kõigile võitmatuks. Ameerika sõitjad ja meedia olid rabatud sellest noorest ja kiirest rootslasest, kes kandis kitsenahast pükse ja sõitis tsikliga, mille nime oli ameeriklastel raske hääldada.

Hallman nägi Ameerika sõitjate potentsiaali ja vajadust turul kvaliteetse varustuse järgi ning sealt tuli ka idee USAsse sõidupükse, -kindaid ja -särke THOR (Torsten Hallman Original Racewear) nime all importima hakata.

Aastatega on võidetud lugematul hulgal tiitleid sportlaste poolt, kes kandsid ja kannavad ka tänasel päeval Thor varustust: Ryan Villopoto, Travis Pastrana, Jeremy McGrath, Chad Reed, Marvin Musquin, Jeff Emig, Jason Anderson, Cooper Webb jpt.

Eeloleval laupäevaö saab aga Tihemetsas esmakordselt Eestis näha Thor 18 aasta sõiduvarustust, tutvuda praeguse valikuga ning küsida reklaamkleebiseid ja autogrammiga varustatud Eesti Thor sõitja Aigar Leok plakatit.