Rannus vallutati Tulimäe karjääri mäetippu

Möödunud laupäeval leidis Rannus, Tulimäe karjääris aset Eesti meistrivõistluste 3. etapp mootorrataste mäkketõusus. Rannule kohaselt oli tegemist ekstreemse võistlusega, kus lisaks järsule nõlvale oli rajale ehitatud mitmeid hüppeid ja takistusi, et ikka raskem oleks tippu vallutada. Võistlemas oli 47 hulljulget motosportlast.

Krossi klassis, kus 16 motosportlast pidid läbima eriraja, mis koosnes üüratust trampliinist ja hüpetest, oli võidukas peaaegu kohalik mees Sander Luiga (Tartu Enduro Klubi), kes saavutas ainukese võistlejana omas klassis aja 22,16 sekundit. Teisele kohale sõitis võistluse peakorraldaja Riho „Lärm“ Kollist (Sõmerpalu motoklubi), kes saavutas maksimummeetrid ehk 78 meetrit ning kolmanda koha saavutas samuti kohalik Tenni „Tenny“ Tuvikene (Tartu Enduro Klubi), tulemusega 76,26 meetrit.

Single klassis käis esikohale väga tugev rebimine . Võistlemas oli 13 sõitjat, neist võitjana tuli välja Tajo „Peru“ Anderssoo (Sõmerpalu motoklubi) tulemusega 11,27 sekundit, mis ühtlasi oli ka päeva kiireim aeg. Esikohaduellis pidi väga napilt kaotust tunnistama „Lärm“, kes sõitis välja aja 11,34 sekundit. Kolmanda sai Silver Sellis (Tartu Enduro Klubi) tulemusega 15,67 sekundit.

Unlimited ehk pommiklassis osales 12 võistlejat ja ülekaalukalt võttis selles klassis võidu „Lärm“ ajaga 12,65 sekundit. Teisele kohale, endalegi üllatusena, sõitis end Tago „Tipp“ Madissoo (Kärnataja HC), kes sai kirja maksimumeetrid. Samad meetrid sõitis välja ka Rando „Sarvik“ Lambing, kuid eelsõitude mõõtmistulemusena oli tema parim tulemus 31 cm kehvem Tago omast, seega talle tubli kolmas koht.

Juniorite klassis võtsid omavahel mõõtu kolm andekat motosportlast, kellest spetsiaalsel Juniorite rajal tuli võitjana välja Kasperk Sellis, kes sai kirja maksimummeetrid. Teine koht kuulus Travis Siilakule tulemusega 52,25m ning kolmas koht Henri „Väike Isand“ Läänele.

Ka show klass oli Rannus esindatud. Esikoha saavutas modifitseeritud vene tehnikaga sõitnud Zirk, teise koha saavutas trialiga sõitnud Nahkmann, ning kolmanda koha saavutas originaalkonditsioonis vene tehnikaga sõitnud Käärik.

Järgmine ja ühtlasi EMV viimane etapp toimub pühapäeval, 10. septembril Põlvamaal, Sõreste karjääris.
Mootorrataste mäkketõusu eesti meistrivõistluste hooaega toetab Värvaltrans OÜ.

Jälgige infot www.facebook.com/HillclilmbEST