WorldSBK, Round 07, Misano, Italy

Hannes Soomer teenis World Supersport sarja Lausitzringi etapil MM-punktilisa

Pühapäeva pärastlõunal sõideti Saksamaal, Lausitzringilmootorrataste ringrajasõidu Supersport klassi hooaja üheksasMM-etapp. Laupäeval sõidetud kvalifikatsioonis näitas eestlane Hannes Soomer head minekut ning startis pühapäevasele võistlusele kümnendalt kohalt.

Võistlus katkestati kaks ringi enne lõppu punase lipuga, sest kukkumise tagajärjel vajas meedikute abi Federico Caricasulo (Yamaha).

Wil Sport Racedays meeskonna ridades sõitev Soomer langes võistluse algfaasis korraks juba 19. kohale, kuid järelejäänud ringide jooksul heitles noor eestlane end tagasi ettepoole ning lõpetas sõidu 13. kohal.
Sõidu võidu võttis ka kvalifikatsiooni võitnud SheridanMorais (Yamaha). Vaid 0,354 sekundi kaugusele jäi võitjast Kenan Sofuoglu (Kawasaki). Kolmas oli World Supersportsarja üldliider Lucas Mahias (Yamaha).
Kolm MM-punkti teeninud Soomer kaotas sõidu lõpuks Morais´ile 30,470 sekundiga. Hooaja kokkuvõttes hoiab WilSport Racedays meeskonna sõitja 23 punktiga 16. positsiooni.
European Supersport arvestuses kuulus eestlasele Lausitzringietapi esikoht. Hooaja kokkuvõttes jätkab Soomer Euroopa arvestuse liidrina.

“Väga hull sõit. Start ja esimene sektor läks hästi, aga siis tuli endal viga ja jäin grupist maha. Teisel ringil oli aga kontakt teise sõitjaga millest mootorratas päris terveks ei jäänud ja edasi oli keeruline kiirust hoida. Selle tulemuse üle õnnelik ei saa olla, kuna eile leitud kiirus lubas palju enamat, aga halva õnnega pooleks võtsime sellest olukorrast mis saime. Suured tänud tiimile, kes on see nädalavahetus jälle väga kõva töö teinud. Kolme nädala pärast Portimaos saame uuesti proovida.” sõnas Soomer.

World Supersport Lausitzringi etapi lõpuprotokoll

http://resources.worldsbk.com/files/results/2017/GER/SSP/001/ALL/AllPdfs.pdf?version=229fff76063372b4eee46959b0f396a9

,