Kevin_Saar_Stelpe_2017_foto_Monta_Tiltina_600x400

Kevin Saar võitis Lätis quadide EM-etapi

Kevin Saar (Honda, Catwees Honda Racing, Pärnu Motoclub) võitis täna Lätis, Stelpes toimunud kolmanda quadracerite Euroopa meistrivõistluste etapi.

Saar võitis nii eilse kvalifikatsiooni kui ka tänased mõlemad võistlussõidud. Tänases esimeses sõidus läks Saar kohe stardis juhtima ja kasvatas kahe ringiga edumaa 5sekundiliseks. „Siis lehvisid punased lipud ning sõit peatati – stardipuuga olid probleemid, see põrkas teise rea startijatele üles,“ ütles Saar. Peale stardipuu parandamist anti kordusstart, mille Saar taas võitis ja sai üksinduses sõidu liidrikohal lõpetada. „Tunne oli super, sõidu lõppedes oli edu 40 sekundit.“

Saare nimel on ka kiireim ringiaeg 1.52,367, mis oli ülejäänud konkurentidest enam kui sekund kiirem. Esimeses sõidus oli teine leedulane Domantas Vaznys ja kolmas norralane Christopher Tvaraen (mõlemad Yamaha).

Ka teises sõidus asus Saar kohe juhtima ning lõpetas esimesena, edu teisena lõpetanud Jani Tanhuanpää (Yamaha, Soome) ees 6,4 sekundit, kolmas oli Vaznys. Saar võitis etapi Vaznyse ja Tanhuanpää ees. Sander Parts (KTM, Valga MK) oli 14., Martin Filatov (Honda, Catwees Honda Racing, Kagu MK) 18., Kaspar Kangur (Honda, Catwees Honda Racing, Paikuse MK) 19. ja Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK) 20.

Quadide järgmine EM-etapp toimub juba tuleval nädalavahetusel, 18.-20. augustil Kiviõli Motofestivali raames.

,