Stelpe külgvankrite etapil tegid eestlastest parima tulemuse Normak-Kasesalu

Nädalavahetusel Lätis, Stelpes toimunud külgvankrite motokrossi kümnendal MM-etapil tegid eestlastest parima tulemuse Markus Normak/Karl-Albert Kasesalu, olles kokkuvõttes 17.

Kogu MM-hooaja seni kaasa teinud Kert Variku/Maarek Miili etapp lõppes kahjuks kvalifikatsiooni kolmandal ringil, kui korvimees Miil väänas põlve nii tugevasti, et sõit tuli katkestada. „Kukkumist ega midagi ei olnud, lihtsalt sõidu pealt väänas ja nii hullusti, et ilmselt on hooaeg tema jaoks lõppenud,“ ütles Kert Varik. Sel nädalavahetusel Kiviõlis toimuval maailmameistrivõistluste etapil on Variku korvis lätlane Lauris Daiders, kellega koos ta on varem teinud ühe krossi Karksi-Nuias.

Hea sõidu sündmusterohkel etapil tegi meie noorim korvipaar Normak/Kasesalu. Enda sõnul oleks neil olnud paremat raske loota, kuna laupäeval saadi sujuvalt edasi finaali ning ka sõitudes tehti kindel tulemus. Kuna oli väga palav, võeti kohe alguses säästev joon ja eesmärk lõpetada. Kukkumistest, mis rajal aset leidsid ja mille tõttu teine sõit punase lipuga ka katkestati, see ekipaaž pääses ning esimesest sõidust tuli 17. ja teisest 16. koht.

Esimest sõitu juhtis kindlalt Daniel Willemsen/Robbie Bax, kuid kaks ringi enne lõppu ütles mootor üles ning kõrvalise abi saamise eest tiim selles sõidus diskvalifitseeriti. Sõidu võit läks kirja paarile Valentin Giraud/Elvijs Mucenieks. Teine sõit katkestati suure kukkumise tõttu teises kurvis, kuid peale kordusstarti vormistasid Willemsen/Bax seekord võidu. Etapivõit läks Etienne Bax/Nicolas Musset’le. Eestlastest olid Margo Sonn/Tanel Kõiv vee 18. ja Raido Riim/Maurice Lina 26.

Kiviõli Motofestival toimub 18.-20. augustil.

Esimese sõidu kokkuvõte: https://www.youtube.com/watch?v=Ppdy7fvLPcg
Teise sõidu kokkuvõte: https://www.youtube.com/watch?v=OSjonm7MOoI

,