Noored_Alastaro

Vihur Motospordil selja taga keeruline ja väärtuslike õppetundidega nädalavahetus Soomes

Nädalavahetusel sõideti Soomes, Alastaro rajal Eesti motoringraja meistrivõistluste kolmas etapp. Vihur Motosport oli põhjanaabrite juures kolme põhitiimi sõitja ja viie noore võidusõitjaga. Nagu ka Eestis, valitsesid Soomes muutlikud ilmaolud, mis tegi võistluse ja ka sõitude eelsete õigete valikute tegemise väga keeruliseks. Mõned õnnestusid, mõned mitte, kokkuvõtlikult oligi Alastaro etapp Vihur Motosport tiimile vastakate tunnete ja väga vajalike kogemuste kogumise võidusõiduks.

Hoovihmad olid nädalavahetuse läbivaks teemaks. Õnneks olid olud kõigil päeval küllaltki sarnased. Superbike klassis sai Martin Pärtelpoeg esimese sõidu stardis hästi minema ja kihutas pea terve sõidu teisel kohal. Lõpus suutis kohalik mees Ville Valtonen Pärtelpojast mööduda ja nii lõpetas ta sõidu kolmandana, esikoht läks samuti Soome, Eeki Kuparinenile. Sander Luisk, kes reedel trennis kukkus, pidi sõidu kahjuks pooleli jätma. Kukkumises viga saanud tsikli parem külg küll tehti korda, kuid sõidus jäi jalapidur peale ja kuumenes. Selle tagajärjel blokeerus tagaratas ja tuli sõit pooleli jätta.

Superstock 600 klassis oli Kaiko Kolkanenil ajasõidu koht 24, mis tähendas, et tuli hakata tagant ettepoole tõusma. Ringiajad olid korralikud ja omas klassis oli ta lõpuks 12., üldkokkuvõttes 19. Kokku oli rajal 35 sõitjat.

Noored Vihur Motosport sõitjad tegid igati tubli esimese sõidu. Soomes sõitsid nad oma Honda 100cc tsiklitega Mini GP klassis, kus Hugo-Bren Freiman sai kuuenda koha, Fred Erik Merivälja oli kaheksas, Karl Takk üheksas, Karro Rob Jäärats kümnes ja Maria Saluste üheteistkümnes.

Pühapäevaks, mil sõideti teised sõidud, lubasid erinevad ilmateated juba hommikust vihma, mida aga ei tulnud. Kuid sadamata ei jäänud. Päeva alustasid noored sõitjad Mini GP klassis, kus sõit alanud vihma tõttu kaks ringi enne lõppu peatati. Hugo-Bren Freiman sai taas tubli kuuenda koha. Fred Erik Merivälja oli seitsmes, Karl Takk kaheksas, Karro Rob Jäärats kümnes ja Maria Saluste üheteistkümnes. Sõitjad said kindlasti väga väärt kogemuse, kuidas sõita erinevates oludes ja hoolega jälgiti, kuidas sõidavad Soome konkurendid.

Enne Superstock 600 teist sõitu vahetati kõvasti rehve, sest lubas taas vihma. Kaiko Kolkanen läks lõpuks peale nii, et ees oli vihmarehv ja taga kuiva ilma rehv. Rada aga kuivas ja alles lõpus, viimasel paaril ringil hakkas kergelt sadama. Selline rehvilahendus kahjuks ideaalne ei olnud ja tulemus sõidu kokkuvõttes oli 15., omas klassis 12. Ka Superbike klassis oli enne starti paras rehviloto, Pärtelpoeg valis lõpuks vihmarehvid ja tegi märjal rajal hea stardi. Üks Soome konkurentidest sai temast mööda ja hoidis oma kohta. Kahjuks aga rada kuivas ja pehme vihmarehv sulas alla ära. See tähendas, et ringiajad kukkusid, samuti koht sõitjaterivis. Lõppkoht oli kuues. Sõidu võitis üllatusmees Magnus Collin, kes oli rajal 11 aastat vanade vihmarehvidega, need olid ajaga kõvaks läinud ja see oligi sellel päeval tulemust vaadates vast parim valik. Teine Ville Valtonen ja kolmas Jan Kopponen. Sander Luisk, kes võttis selle sõidu peale kindla peale, sest polnud palju vihmas enne sõitnud. Tulemus 17., omas klassis 11.

Järgmine oluline start on Vihur Motosport meeskonnal 9.-10. septembril, kui sõidetakse Eesti meistrivõistluste viimane etapp. Vahepealsesse aega jääb ka üks lastele korraldatud laager.

Vaata lisaks: http://vihurmoto.ee

Vihur Motosport Facebook’is: https://www.facebook.com/VihurMoto/

,