Sõrestes selgitati välja Eesti meistrid mootorrataste mäkketõusus

Pühapäeval, 10. septembril toimus Põlvamaal, Sõreste karjääris käesoleva hooaja viimane mootorrataste mäkketõusu etapp, kus selgitati välja ka Eesti meister.

Sõreste mägi oli taas oma tuntud headuses, pehme liiv, järsk ja pikk tõus ning üüratu tipusein. Võistlustulle asutus 44 motosportlast.

Võistluspäeva alustasid krossiklassi sõitjad, kellele anti võimalus startida spetsiaalsel krossi klassi rajal, kus oli võimalik võtta pikemalt hoogu. Antud klassis tuli võitjaks Tajo „Peru“ Anderssoo (Sõmerpalu Motoklubi), kes nii eelsõitudes kui finaalis ainukesena suutis sõita välja aja ehk ületada finišijoone koos mootorrattaga, tulemusega 7,89 sekundit. Teisele kohale sõitis end Riho“ Lärm“ Kollist (Sõmerpalu MK) tulemusega 75 meetrit ehk maksimum ning kolmanda koha peale sõitis Martin „Koff“ Kohv (Tartu Enduro Klubi) samuti maksimummeetritega, kuid tema eelsõitude tulemused olid nõrgemad kui „Lärmil“.

Antud klassi eesti meistriks krooniti Tajo „Peru“ Anderssoo, kes teenis kokku 33 punkti. Kõigest kolm punkti vähem ning hooaja teine koht kuulub Riho „Lärm“ Kollistile ning kolmas koht 27 punktiga kuulub Tenni „Tenny“ Tuvikesele.

Krossiklassi järel olid stardis meie tulevikulootused ehk Junior klass. Esikoha näpsas esimest korda mäkketõusu võistlustel debüteerinud Sebastian Karuse (Valga Motoklubi) tulemusega 26,30 meetrit, teise koha saavutas Egert Toots (Carma Motoklubi) tulemusega 24,75 meetrit ning kolmanda koha võttis endale Travis Siilak (Motohai) tulemusega 22,63 meetrit.

Single klassis oli kohal hooaja rekordarv võistlejaid, ühtekokku 17, kelle seast väljus võitjana taaskord Tajo „Peru“ Anderssoo kes sai ajaks 5,97 sekundit. Teisele kohale sõitis end Martin „Koff“ Kohv tulemusega 6,08 sekundit ja vaid üks sajandik aeglasemalt sõitnud Riho „Lärm“ Kollist tagas endale kolmanda koha.
Single klassi eesti meistrivõistluste esikolmik koosneb samadest sportlastest, mis krossiklassis. Meistriks krooniti Riho „Lärm“ Kollist 31 punktiga, teine koht kuulub Tajo „Peru“ Anderssoole 27 punktiga ning kolmas taas Tenni „Tenny“ Tuvikene 26 punktiga.

Unlimited ehk pommiklassis ei andnud „Lärm“ kellelegi võiduvõimalust, võttes esikoha tulemusega 5,59 sekundit, mis oli ühtlasi päeva kõige kiirem aeg. Teisele kohale sõitis end Andrus „Kütta“ Küttä (Kärnataja HC), kelle aeg oli võitjast vaid kolmkümmend sajandikku aeglasem ehk 5,89 sekundit. Kolmanda koha heitluses oli lausa neli võistlejat, kes kõik suutsid sõita tippu, kuid keegi ei suutnud finišijoont ületada koos rattaga, seega läksid kõigile kirja maksimummeetrit ning kolmas koht selgitati välja eelsõitude paremusjärjestuse põhjal. Sellest võitlusest tuli edukalt välja Lauri „Linnapea“ Drubinš (Carma Motoklubi).

Unlimited klassi meister on neljast võistlusest kolm võitnud Riho „Lärm“ Kollist 39 punktiga, teine koht kuulub Rando „Sarvik“ Lambingule 29 punktiga ning kolmas koht 24 punktiga Kristjan „Timmu“ Langile.

Sõreste võistluse päeva parima kärna tiitel anti meeletuid õhulende ja akrobaatikat näidanud Kaisa „Nääpsu“ Uigale (Tartu Enduro Klubi).

Eesti Meistrivõistlused mootorrataste mäkketõusus on selleks hooajaks läbi saanud. Täname Värvaltrans OÜ-d, kes pani välja igale etapile auhinnafondi.

Veel on võimalus käesoleval pühapäeval, 17. septembril näha mäkketõusjaid võistlemas, seda Kohtla- Nõmme kaevandusmuuseumi territooriumil, kus on toimumas show võistlus.

Hooaja kõiki tulemusi on võimalik näha www.facebook.com/HillclimbEST.