Eesti SuperMoto rahvuskoondise liikmed EM-finaaletapil punktidel

Austrias Melkis asuval Wachauringil sõideti eile käesoleva aasta SuperMoto Euroopa meistrivõistluste viimane etapp, kus olid stardis ka tänavuse Rahvuste SuperMoto Team Estonia liikmed vennad Prants ja Patrick Pals ning Eero Madisson.

Sarnaselt paljudele teistele Euroopas peetud spordivõistlustele kimbutas ka Melki võistlust vihm ja madal temperatuur, kus kraadiklaasinäit küündis ainult 12 kraadini.

Ajasõidus sai eestlastest parima aja värske Eesti meister Prants Pals, kes oli 16., tema vend Patrick oli 18. ja Madisson 20.
Prants Pals sai esimeses sõidus stardist hästi minema ja oli vahepeal esikümne piirimail, kuid pidi raskel rajal mõned kohad ära andma ja oli lõpuks 15. Madisson oli alguses 20nda koha kandis, aga suutis sõidu jooksul oma kohta parandada ületades lõpujoone 17ndana. Sõidu alguses teise kümne keskel sõitnud Patrick Pals katkestas aga sõidu esimeses kolmandikus purunenud tagarehvi tõttu.
Teises sõidus tegi hea sõidu just viimati nimetatu, kes peale avaringil krossilõigul toimunud kukkumist tõusis seejärel koht koha järel, möödus ka vend Prantsust ning oli lõpuks 12. Prants sai lõpuks 14nda ja sõidu alguses teise kümne keskel kihutanud, kuid seejärel samuti krossiosal kukkunud Madisson 19nda koha.

Kahe sõidu kokkuvõttes oli Prants Pals 15., Patrick Pals 18. ja Madisson 19. Finaaletapi võitis mitmekordne maailmameister prantslane Thomas Chareyre tšehhide Pavel Kejmari ja Petr Vorliceki ees.

Euroopa meistriks krooniti samuti Chareyre, teine oli viimasel etapil 8s olnud itaallane Diego Monticelli ja kolmas sakslane Marc-Reiner Schmidt, tema oli Austrias 9. Täis hooaja teinud Madisson oli hooaja kokkuvõttes 16., neljast etapist kolmel osalenud Patrick Pals 18. ja ainult ühest etapist osa võtnud Prants Pals 25.

Team Estonia liikmed sõidavad nüüd Prantsusmaale, kus eeloleval nädalavahetusel peetakse Pariisi külje all asuval Circuit Carole rajal selle aasta Rahvuste SuperMoto.