Jaan Sepala in memoriam

Jaan Sepala 5. 10. 1949 – 22. 9. 2017. Raske haiguse tagajärjel lahkus 22. septembril 67. eluaastal teenekas motosportlane ja – treener Jaan Sepala.

Järvakandi tsiklisõitja meelisalaks oli mootorratturite hipodroomisõit, kus ta võitis NSV Liidu meistrivõistlustel ühe tšempionitiitli, kolm hõbe- ja viis pronksmedalit. 1986. aasta NSV Liidu rahvaste spartakiaadil kuulus talle pronksmedal, olles nende saavutustega edukaim Eesti hipodroomisõitja üleliidulisel areenil.

Eesti meistritiitlelid võitis Jaan hipodroomisõidus 11 ja mitmekülgne motomees on kroonitid vabariigi tšempioniks veel talimotokrossis ja ski-jöringis ehk motosuusatamises. Motokrossis võidutses ta 1980. aastal maaspordiühing “Jõud” Suursõidul ning kahel aastal (1977 ja 1978) võitis ta Rein Hiiobi mälestuskrossil võistluse peaauhinna – Hõbekapa.

Jaan Sepala oli kauaaegne ALMAVÜ Järvakandi Tehnikaspordiklubi ülem ja hiljem töötas ta autokoolis sõiduõpetajana. Tema edukamad õpilased on olnud Mati Tagapere ja Raivo Reinu.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon avaldab sügavat kaastunnet lahkunu omastele ja Jaani jäävad mälestama tema omaaegsed võistluskaaslased ning Järvakandi TSK klubi liikmed.