960-patrick-pals-foto-margus-ostnik

Eesti koondis sõitis end Rahvuste SuperMoto finaali

Täna sõideti Pariisi lähistel asuval Circuit Carole rajal selle aasta Rahvuste SuperMoto kvalifikatsioonid, kus selgusid riigid, kes pääsevad homsetesse finaalidesse. Eestit esindavad tänavu SuperMoto suursündmusel vennad Prants ja Patrick Pals ning Eero Madisson.

Kiire ja tehnilise Circuit Carole puhul on tegemist ühe Euroopa parima SuperMoto rajaga, mis on antud võistlusala jaoks harjumatult pikk (2100 meetrit) ja sisaldab kolme krossiosa kogupikkusega 440 meetrit. Võistluspaigas valitsesid suvised olud, kus õhusooja oli 23 kraadi ja enamus päevast paistis päike.

Team Estonia sõitjatest asus esimesena võistlustulle Patrick Pals, kes sai hea stardi, kuid eksis ühel krossiosal ja kaotas kohti. Noormees tegi aga ülejäänud sõidu head tempot ning parandas oma positsioone ja ületas lõpujoone kümnendana.

Järgmisena startinud Prants Pals sai samuti hea lähte, kuid sõidu jooksul tuli valitseval Eesti meistril mõned kohad loovutada ja ta oli 12. Madisson oli viimases sõidus avaringi järel 12. ja langes siis koha võrra, aga sõidu edenedes tõusis ta koha võrra ning oli samuti 12.

Kvalifikatsiooni võitsid prantslased (2 punkti) sakslaste (3 p) ja itaallaste (4 p) ees, Eestile kuulus 22 punktiga 13. koht ja sellega saadi ka otse finaalidesse.

,