Kevin Saar, Martin Filatov ja Sten Jupaschevski Cingolis 2017

Eesti quadikoondis sai Rahvuste krossil 15. koha

Eesti quadracerite rahvuskoondis koosseisus Kevin Saar, Martin Filatov ja Sten Jupaschevski sai nädalavahetusel Itaalias, Cingolis toimunud Rahvuste krossil 15. koha, kuna kaks sõitjatest kukkusid ja said sõidust kirja 0 punkti.

Kui laupäevane kvalifikatsioon rehvivaliku tõttu Kevinil kõige paremini ei läinud, siis pühapäevahommikuses treeningus näitas ta kiire ameeriklase Chad Wieneri järel teist aega ning meeskonna lootused olid enne finaalide algust kõrgel.

Kevin ei saanud väga head starti, kuid suutis sõidus välja võidelda kolmanda koha, kui ühel hüppel karburaatori lahti põrutas. Peale kiiret remonti uuesti rajale minnes hüppas ta taas nuki otsa nii ebaõnnestunult, et käändtelg murdus ja noormees ise rajale kukkus. Ta pidi sõidu pooleli jätma ja meditsiinipunktis diagnoositi õlavigastus. Martin Filatov sai esimeses sõidus 16. koha.

Teises sõidus olid rajal Martin Filatov ja Sten Jupaschevski, neist esimesele sõideti peale stardikurvi külge, Martin kaotas tasakaalu, kukkus ja taganttulija sõitis tast üle. Noormees sai peapõrustuse ja samuti õlavigastuse ja viidi haiglasse uuringutele, kus ta oli veel täna hommikul.

Sten lõpetas teise sõidu seitsmenda kohaga, kuid meeskond otsustas võistluse katkestada ja kolmandasse sõitu mitte minna. Äkilise ilmamuutuse, vihma ja tiheda udu tõttu katkestasid korraldajad aga kolmanda sõidu. Võitjaks tuli USA meeskond 9 punktiga, teine oli Prantsusmaa 16 p ja kolmas Iirimaa 40 p. Eesti oli 80 punktiga 15.

,