kohtlanomme_top3_600x400

Endurohooaeg jätkus katsumusterohke etapiga Kohtla-Nõmmel

Enduro Eesti meistrivõistluste neljas etapp toimus nädalavahetusel Ida-Virumaal, Kohtla-Nõmmel. Teist aastat kalendrisse kuulunud võistluse distants oli kahe võistluspäeva peale kokku üle 250 kilomeetri.

Absoluutarvestuses võttis võidu Aigar Leok (Sõmerpalu MK) edestades poole minutiga Rannar Uusnad (KTM Racing Estonia). Omakorda poole minutiga jäi teise koha mehest maha Martin Leok (Sõmerpalu MK). Kõik absoluutarvestuse esikolmikumehed olid ka oma masinaklasside võitjad – Aigar Leok E-1, Rannar Uusna E-3 ja Martin Leok E-2.

Kahe päeva punktiarvestuse kokkuvõttes teenisid Sõmerpalu motoklubi esindajad E-1 klassis kaksikvõidu. Aigar Leokile järgnes mõlemas päeval teisena lõpetanud Veiko Rääts. Kolmas oli lätlane Gints Filipsons, kes edestas teise päeva parema tulemuse tõttu temaga võrdselt punkte kogunud Andre Parki. Leok juhib ka meistrisarja arvestuses, sest on võitnud kõik neli toimunud etappi ja kogunud 160 punkti. Teine on 130 punktiga Rääts ja kolmas 86 punktiga Mikael Miettinen.

E-2 klassis edestas Martin Leok mõlemal päeval lätlast Ivo Šteinbergsi. Kolmanda kohaga pidi leppima Priit Biene (RedMoto Racing). Leok juhib kindlalt ka punktiarvestust (151 p), kuid teine on Biene (92 p) ja kolmas Šteinbergs (84 p).

Jõuvahekorrad tunduvad paigas olevat ka E-3 klassis. Mõlemad päevad lõpetas Rannar Uusna järel teisena Elary Talu (Sõmerpalu MK), kaotust üle minuti. Kolmas oli etapi kokkuvõttes Toomas Triisa (RedMoto Racing), kuid esimesel päeval kogunes kaotust Talule üle minuti, siis pühapäeval vaid kümme sekundit. Uusnal on punktitabelis maksimumpunktid, ehk 160. Teine on Triisa (128 p) ja kolmas Kohtla-Nõmmel neljandaks jäänud Priit Palatu (90 p).

Seeniorid 40+ klassis oli suverääne liider Toivo Nikopensius (Paikuse MK). Võrdsete punktidega lõpetasid tema taga aga Jarko Metsis (RedMoto Racing) ja Vaido Kalm (Sõmerpalu MK). Teisel päeval suutis aga oma paremust näidata Metsis ja nii teenis tema etapil teise koha. Punktitabelis on samuti liider Nikopensius (142 p), järgnevad Kalm (114 p) ja Egon Üpraus (88 p).

Juunioride arvestuses on sel aastal mõjuvõim põhjanaabrite käes. Sel hooajal on Kosti Kirjavainen (RedMoto Racing) võitnud kõik võistlused, kus osalenud ning nii ka Kohtla-Nõmmel. Teine oli Reio Timmi (Sõmerpalu MK) ja kolmas Tino Nuuttinen. Punktitabelit juhib samuti Kirjavainen (120 p), teine on Nuuttinen (116 p) ja kolmas Timmi (101 p).

Eesti karikavõistluste arvestuses oli startijaid kuues võistlusklassis. Harrastajate klassis oli avapäeva parim Kristo Papstel (RedMoto Racing), kuid teise võitis Rauno Voldek (Jõhvi Motoklubi). Punkte teenis aga enim Papstel (37 p) ning teise kohaga pidi leppima Voldek (33 p). Etapi kokkuvõttes oli kolmas Andres Kukk (RedMoto Racing; 27 p). Papstel juhib ka kokkuvõttes 142 punktiga, talle järgnevad Kukk (122 p) ja Kohtla-Nõmmel kuuendaks jäänud Timo Hermlin (115 p).

Algajate klassis võitis mõlemal päeval Kristjan Kuill. Teise ja kolmanda koha võtsid RedMoto Racingu võistlejad Ain-Gustav Bartels ja Aare Pere. Bartels juhib aga punktitabelit (143 p), teine on Kuill (121 p) ja kolmas Pere (107 p).

Veteranid 50+ suutis põhjanaabritest konkurentide eest võidu koju jätta Andrus Allikvee (Aave Spordiklubi) olles parim mõlemal päeval. Teine ja kolmas olid Pekka Sointula ja Mika Vuori. Kõik etapid võitnud Allikvee juhib ka kokkuvõttes 160 punktiga. Sointula on 103 punktiga teine ja kolmas on Jari Mutikainen 88 silmaga.

Uustulnukate klassis läks võit tänu teise päeva heale sõidule Sander Lõhmusele (HRC Eesti Racing Team). Sama palju punkte, ehk 37 kogus ka Erki Heliste (Star Racing), kuid tema teise päeva tulemus oli Lõhmuse omast kehvem. Kolmanda koha näpsas samuti võrdsete punktidega Peeter Karja (Tartu Enduro Klubi), edestades Martin Roosi (Motohai). Kokkuvõttes juhib Karja (120 p), teine on Rene Šapran (96 p) ja kolmas Ralf Üpraus (79 p).

Naiste konkurentsis võitis Marita Nyqvist, kellele järgnes Jennifer Siekkinen. Kolmanda kohaga pidi leppima klassi ainus eestlanna Keity Meier.

Kodune endurohooaeg saab lõpu 7.-8. oktoobril sõidetava Aruküla võistlusega, mis on Eesti meistrivõistluste viiendaks etapiks.

Foto: Absoluutarvestuse esikolmik, esimene Aigar Leok (keskel), teine Rannar Uusna (paremal) ja kolmas Martin Leok (vasakul), erakogu.

,