Roman Gwiazda (416), Kevin Saar (311) ja Adrian Mangieu (26)

Kevin Saar võitis Prantsusmaal quadide EM-etapi

Kevin Saar (Honda, Catwees Honda Racing, Pärnu Motoclub) võitis pühapäeval Prantsusmaal Castelnau de Levises quadracerite Euroopa meistrivõistluste viienda etapi.

Suurte tõusude-langustega ja tehniliselt raske rada oli Kevinile alguses harjumatu. Võistlussõitudes sai ta siiski kaks suurepärast starti, võites mõlemad. Esimeses sõidus sai üks põhilistest konkurentidest, Adrian Mangieu (Prantsusmaa) ühes mahapidurduskurvis mööda ja esimesele positsioonile ta jäigi. Kevin lõpetas teisena, kaotades Mangieu’le 7,6 sekundiga, kolmas oli Roman Gwiazda (Poola).

„Teises sõidus toimus tihe võitlus prantslase Mangieu ning itaallase Simone Mastronardiga,“ rääkis Kevin. „Õnnestus nende rünnakud tõrjuda ning finišeerida esimesena! Teine sõit oli ikka pöörane, ammu-ammu pole sellist võidusõitu kogeda saanud. Andsin täna endast 110%!“

Vahe prantslasega oli finišis 0,7 sekundit ja terve sõit olid konkurendid ratas-rattas. Kevin võitis etapi võrdsete punktidega Mangieu’ ees, kolmas oli Christopher Tveraen (Norra).

Osalejaid oli seekord etapil 18, kuid erinevate tehniliste probleemide ja kukkumiste tõttu olid paljud sunnitud katkestama.

Kevin Saar juhib enne viimast etappi meistrivõistlusi 199 punktiga, teine on soomlane Jani Tanhuanpää (156 p) ja kolmas Oliver Vandendijck (Belgia, 155 p). Viimane etapp toimub kahe nädala pärast Hollandis.

, ,