eesti_koondis_gelnica_600x400

Enduro EM-hooaeg tõi eestlastele mitu esikolmikukohta

Enduro Euroopa meistrivõistlused lõppesid nädalavahetusel Slovakkias, Gelnicas, kus pjedestaalile pääsesid ka mitmed eestlased. Meeskondlikult tuli koondis seitsmendaks, veteranid lõpetasid esikolmikus.

Neljast etapist koosnenud hooaja lõpetas eestlastest kõige kõrgemal kohal Rannar Uusna, kes tuli E3-klassis kokkuvõttes kolmandaks. Üldvõidu võttis itaallane Maurizio Micheluz. Gelnicas peetud kolmel võistluspäeval teenis Uusna teise ja kolmanda koha punktid, ühel päeval oli ta sunnitud tehnilise probleemi tõttu katkestama.

E3-klassis võistles Slovakkias ka Elary Talu, kes tuli tänu stabiilsusele viimasel etapil kokkuvõttes teiseks. Kõikidel võistluspäevadel võttis ta neljanda koha punktid.

Alles loetud nädalad tagasi oma enduro-debüüdi teinud Jüri Triisa esimesel suurel välisvõistlusel esikümnesse ei mahtunud. E2-klassis lõpetas ta kaks esimest päeva 11. kohal, kuid viimasel päeval langes veel koha võrra.

Kõige paremini ei läinud Slovakkias ka koondise noorimal liikmel Priit Bienel, kes pääses juunioride E2/E3 klassis esitosinasse vaid korra. Teistel päevadel tuli leppida 13. kohaga.

Meeskondliku Euroopa tiitli võitis Itaalia, järgnesid Prantsusmaa ja Tšehhi. Eesti koondis, kuhu kuulusid Rannar Uusna, Elary Talu, Jüri Triisa ja Priit Biene, lõpetas seitsmendal kohal. Esindatud olid 11 riigi koondised.

Eesti veteranide koondis, kuhu kuulusid sportlased, kes on vanemad kui 40-aastased, tuli kokkuvõttes kolmandale kohale. Parimad tulemused sõitis välja Mart Meeru, kes tuli kahel korral 12. kohale, Jarko Metsise, Vaido Kalmu ja Egon Üprausi parimaks jäi 13. tulemus.

Üks neljast EM-etapist sõideti sel aastal Pärnumaal, Paikusel, kuid järgmisel aastal Eesti võistlus kalendrisse ei kuulu. Küll aga sõidetakse 2018. aastal Eestis esmakordselt maailmatasemel, kui 2.-3. juuni korraldab RedMoto Tallinnas MM-etapi.

Fotol EM-hooaja 3. koht E3-klassis Rannar Uusna (vasakult esimene) ja Gelnica etapi 2. koht E3-klassis Elary Talu (paremalt esimene). Veteranide arvestuses Eesti koondisele kolmanda koha toonud Jarko Metsis, Egon Üpraus, Vaido Kalm ja Mart Meeru. Keskel koondise eesvedaja Veiko Biene. Foto: Erakogu

,