Rene Jerbach SuperEnduro EM avaetapil üheksas

Läinud nädalavahetusel algasid Poolas Krakowis asuvas Tauroni sisehallis 2018 aasta SuperEnduro maailma- ja Euroopa meistrivõistlused, kus ainsa eestlasena oli stardis Rene Jerbach (fotol paremal), kes osales EM arvestuses.

Võistlus algas Rene Jerbachile (Husqvarna) hästi, kui ta sai kvalifikatsioonis mõlema alagrupi ühisarvestuses paremuselt viienda aja ning pääses kindlalt otse finaali.
Avasõidus takerdus Jerbach ühele takistusele üpris pikaks ajaks ja kaotas seal väärtuslikke sekundeid ning pidi seetõttu lõpuks 10nda kohaga leppima. Teine sõit kulges Jerbachile aga suuremate probleemideta ning eestlane ületas lõpujoone 7ndana. Kahe sõidu kokkuvõttes kuulus Jerbachile 9s koht. Etapi esikolmiku moodustasid Tim Apolle (Saksamaa), Andris Grinfelds (Läti) ja Mariusz Stefaniak (Poola).

MM-arvestuses võitis kohalike suureks rõõmuks Poola staar Taddy Blazusiak ameeriklase Coddy Webbi ja inglase Billy Bolti ees.

SuperEnduro järgmine MM- ja EM-etapp sõidetakse juba 6. jaanuaril 2018 Saksamaal Riesas.